Bill Gates a anulat Crăciunul: „Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, va fi în curând în fiecare ţară din lume”

Fondatorul Microsoft spune că „am putea intra în cea mai rea parte a pandemiei”. Miliardarul a anunțat marți că și-a abandonat în mare parte planurile de vacanță din cauza celei mai recente variante COVID-19, Omicron. 

22 dec. 2021, 14:09
Bill Gates a anulat Crăciunul: „Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, va fi în curând în fiecare ţară din lume”

Bill Gates și-a anulat majoritatea planurilor de vacanță de Sărbători 2021 din cauza tulpinii Omicron.  „Tocmai când părea că viața va reveni la normal, am putea intra în cea mai rea parte a pandemiei”, a scris Gates pe Twitter. „Omicron va ajunge în casele tuturor. Prietenii mei apropiați îl au acum și mi-am anulat majoritatea planurilor de vacanță”. „Marea necunoscută este cât de bolnav te face Omicron”, a continuat Gates. „Trebuie să o luăm în serios până știm mai multe despre asta. Chiar dacă este pe jumătate mai slabă decât Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă”.

Bill Gates, miliardarul care a prezis pandemia, anunţ de ultimă oră despre tulpina contagioasă Omicron. 5 predicţii despre 2022

Bill Gates a continuat să încurajeze oamenii să poarte măști de protecţie, să evite adunările mari în interior și să se vaccineze împotriva COVID-19, adăugând că „obținerea unui rapel oferă cea mai bună protecție”.

Bill Gates spunea că luna trecută că virusul COVID-19 ar putea ajunge la nivelul gripei sezoniere anul viitor, pe măsură ce tot mai mulți oameni vor face infecția sau se vor vaccina.

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: „Cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”

”Nu am fost niciodată o persoană cu obiective de Anul Nou. Nu am niciun obiectiv specific în minte pentru 2022 (deși cred că mai sunt câteva săptămâni să mă gândesc la unul). Dar ceea ce sper este ca anul viitor să fie mult mai stabil decât acesta. Ființele umane sunt în mod natural rezistente la schimbare. Nu este niciodată ușor să te adaptezi la noile moduri de viață. Cred că 2022 va fi un an în care mulți dintre noi vom ajunge în sfârșit într-o nouă normalitate post-pandemie. Pentru mine, asta va însemna să merg puțin mai mult la birou, pe măsură ce, sperăm, cazurile de COVID vor scădea. Vreau să găsesc un nou ritm acasă acum că toți cei trei copii mei s-au mutat și ziua mea nu este la fel de structurată în a găsi timp de petrecut cu ei. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp interacționând cu oamenii prin blogul meu și pe alte canale.  Sper că și tu și cei dragi să găsiți o modalitate de a crea noi rutine. Nu există nicio îndoială că pandemia va crea schimbări uriașe și de durată, care vor dura ani de zile pentru a o înțelege pe deplin, ceea ce poate fi înfricoșător. Unul dintre autorii mei preferați, Yuval Noah Harari, a scris odată că „oamenilor le este de obicei frică de schimbare pentru că se tem de necunoscut. Dar cea mai mare constantă a istoriei este că totul se schimbă.”, spunea Gates acum câteva zile.

Dar ce omite miliardarul este că în Africa de Sud, epicentrul focarului Omicron, experții au descris simptomele ca fiind „ușoare”, iar cazurile de COVID în Africa de Sud au atins apogeul pe 15 decembrie și au scăzut fiecare zi de atunci. De asemenea, spitalizările au scăzut cu 25% în ultima săptămână.

Autoritățile sanitare din țară au sugerat chiar oprirea urmăririi și punerii în carantină a celor care au intrat în contact cu Omicron, deoarece nu ajută la oprirea răspândirii variantei, care oricum provoacă doar simptome ușoare.

Săptămâna trecută, ministrul sud-african al sănătății Joe Phaahla a declarat că doar 1,7% dintre cazurile de COVID din valul actual Omicron sunt spitalizate, comparativ cu 19% în valul precedent.

Chiar și în Marea Britanie, care este cu aproximativ 2 săptămâni în urmă Africii de Sud, cazurile sunt deja la vârf, iar spitalele nu au fost copleșite. Desigur, observatorii mai cinici vor afirma că Gates doar pretinde că și-a anulat vacanța pentru a atrage mai multă frică în poporul american și pentru a încuraja pentru mai multe măsuri de izolare, scrie foxbusiness.