Bill Gates, miliardarul care a prezis pandemia, anunţ de ultimă oră despre tulpina contagioasă Omicron. 5 predicţii despre 2022

Bill Gates a fost una dintre puținele personalități publice care a avertizat asupra pericolului unei pandemii globale, înainte ca lumea să se confrunte cu Covid-19. Tot el susținea că omenirea va fi nepregătită să facă față unei pandemii. Acum îi anunţă sfârşitul
Filip Stan
20 dec. 2021, 14:48
Bill Gates, miliardarul care a prezis pandemia, anunţ de ultimă oră despre tulpina contagioasă Omicron. 5 predicţii despre 2022

Bill Gates a prevăzut începutul pandemiei, iar acum îi profeţeşte obştescul sfârşit. Într-un text postat pe blogul personal, miliardarul spune că faza acută a pandemiei se va încheia în anul 2022. Și pare mai optimist, susținând că lumea este mai pregătită acum decât oricând să înfrunte variantele mai periculoase ale virusului.

”Nu am fost niciodată o persoană cu obiective de Anul Nou. Nu am niciun obiectiv specific în minte pentru 2022 (deși cred că mai sunt câteva săptămâni să mă gândesc la unul). Dar ceea ce sper este ca anul viitor să fie mult mai stabil decât acesta. Ființele umane sunt în mod natural rezistente la schimbare. Nu este niciodată ușor să te adaptezi la noile moduri de viață. Cred că 2022 va fi un an în care mulți dintre noi vom ajunge în sfârșit într-o nouă normalitate post-pandemie. Pentru mine, asta va însemna să merg puțin mai mult la birou, pe măsură ce, sperăm, cazurile de COVID vor scădea. Vreau să găsesc un nou ritm acasă acum că toți cei trei copii mei s-au mutat și ziua mea nu este la fel de structurată în a găsi timp de petrecut cu ei. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp interacționând cu oamenii prin blogul meu și pe alte canale.  Sper că și tu și cei dragi să găsiți o modalitate de a crea noi rutine. Nu există nicio îndoială că pandemia va crea schimbări uriașe și de durată, care vor dura ani de zile pentru a o înțelege pe deplin, ceea ce poate fi înfricoșător. Unul dintre autorii mei preferați, Yuval Noah Harari, a scris odată că „oamenilor le este de obicei frică de schimbare pentru că se tem de necunoscut. Dar cea mai mare constantă a istoriei este că totul se schimbă.”

Bill Gates: „Teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică îi fac pe mulţi să evite vaccinurile împotriva Covid

Lumea s-a adaptat la mari perturbări înainte și o vom face din nou. Între timp, vă doresc sărbători fericite”, mai spune Bill Gates pe blogul personal. 

”În postarea mea anterioară de sfârșit de an, scriam că am crezut că vom putea să ne uităm înapoi și să spunem că 2021 a fost o îmbunătățire față de 2020. Deși cred că acest lucru este adevărat în anumite privințe, miliarde de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar lumea este oarecum mai aproape de normal – îmbunătățirea nu a fost atât de dramatică pe cât am sperat. Mai mulți oameni au murit din cauza COVID în 2021 decât în ​​2020. Dacă ești unul dintre milioanele de oameni care au pierdut o persoană dragă din cauza virusului în ultimele douăsprezece luni, cu siguranță nu crezi că anul acesta a fost mai bun decât ultimul.

Din cauza variantei Delta și a provocărilor legate de adoptarea vaccinului, nu suntem atât de aproape de sfârșitul pandemiei pe cât am sperat până acum. Nu am prevăzut că va apărea o astfel de variantă foarte transmisibilă și am subestimat cât de greu este să convingi oamenii să accepte vaccinul și să folosească măști.

Sper, totuși, că finalul este aproape. Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, spune magnatul.

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: „Cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”

”Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare. Cercetătorii, inclusiv cei susținuți de fundația noastră, lucrează intensiv pentru a afla mai multe despre aceasta și în curând vom avea mult mai multe informații (cum ar fi cât de bine vă protejează vaccinurile sau infecțiile anterioare împotriva acesteia). Dar iată ce știm acum: lumea este mai pregătită să abordeze variantele periculoase decât în ​​orice alt moment al pandemiei de până acum. Am descoperit această variantă mai devreme decât am descoperit Delta, deoarece Africa de Sud a investit masiv în capacitățile de secvențiere genomică și suntem într-o poziție mult mai bună pentru a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare.

Este îngrijorător de fiecare dată când apare o nouă variantă, dar încă am speranța că, la un moment dat, anul viitor, COVID-19 va deveni o boală endemică în majoritatea locurilor. Deși în prezent este de aproximativ 10 ori mai letală decât gripa, vaccinurile și antiviralele ar putea reduce acest număr la jumătate sau chiar mai mult. Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul. Nivelul de risc individual va fi suficient de scăzut încât nu va trebui să îl luați în considerare atât de mult în luarea deciziilor. Nu va fi primordial atunci când decideți dacă să lucrați de la birou sau să vă lăsați copiii să meargă la meciul de fotbal sau să vizionați un film la cinematograf. Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă veți face vaccinul comun împotriva COVID-19 și gripă în fiecare toamnă”, mai scrie Bill Gates. ”Chiar dacă pandemia a durat mai mult decât se anticipa, multe au mers bine. Pentru început, progresul pe care l-am făcut în privința vaccinurilor este remarcabil. Lumea nu a creat și nu a distribuit niciodată un vaccin pentru o boală mai repede decât a făcut-o pentru COVID-19. Faptul că am avut unul – să nu mai vorbim de mai multe! – vaccinuri în primul an de pandemie este miraculos.

Cred că vaccinurile ARNm vor fi văzute în cele din urmă ca fiind cea mai importantă descoperire a pandemiei. Demonstrarea faptului că ARNm funcționează ca platformă de vaccin a reprezentat o schimbare masivă – nu doar pentru această pandemie, ci și pentru următoarea. Acum că ARNm este bine stabilit, vom putea dezvolta vaccinuri sigure și eficiente foarte rapid în viitor.

Un domeniu care trebuie serios îmbunătățit este găsirea unor modalități de combatere a dezinformării. După cum am menționat, am crezut că cererea de vaccinuri va fi mult mai mare decât a fost în locuri precum Statele Unite. Este clar că dezinformarea (inclusiv teoriile conspirației care, din păcate, mă implică) au un impact substanțial asupra dorinței oamenilor de a se vaccina. Aceasta face parte dintr-o tendință mai mare de neîncredere în instituții și este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mult în 2022.

Munca mea a fost întotdeauna condusă de o idee simplă: lumea poate deveni mai bună. Un mare regres precum pandemia face mai greu de crezut că progresul este posibil. Sunt încă optimist, totuși, cu privire la capacitatea noastră de a construi o lume în care toată lumea are șansa de a trăi o viață sănătoasă și productivă.

Dar această capacitate depinde de faptul dacă putem sau nu opri următoarea pandemie. Nu ne putem permite să repetăm ​​suferința din ultimii doi ani. Lumea a avut șansa să investească în instrumentele și sistemele care ar fi putut preveni pandemia de COVID-19, însă nu a profitat de ea. Acum este momentul să învățăm din greșelile noastre și să luăm măsuri pentru a preveni această experiență teribilă să nu se mai repete vreodată.

Vestea bună este că lumea nu mai trebuie să fie convinsă că stoparea unei pandemii este importantă. Am speranța că vom vedea un sprijin larg pentru eforturile de pregătire pentru pandemie și intenționez să petrec mult timp susținându-le. Acesta este cel mai mare și mai important lucru la care voi lucra în 2022. În prezent scriu o carte care va apărea cândva anul viitor, care prezintă planul meu pentru a mă asigura că SARS CoV-2 este ultima pandemie.

Bill Gates, alte previziuni interesante despre 2022

1. Pandemia de se va termina în 2022

„Din cauza provocării variantei Delta şi piedicile întâmpinate de vaccinare, nu suntem atât de aproape de finalul pandemiei pe cât ne-am fi dorit. Nu am prevăzut că va apărea o variantă atât de transmisibilă şi am subestimat cât de greu vor fi de convins oamenii să se vaccineze şi să continue să folosească măşti. Am totuși speranța, că finalul este în sfârșit la orizont. Ar putea fi nechibzuit să fac încă o predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va apropia de final cândva în 2022”.

2. Întâlnirile se vor desfășura în spaţiul virtual sau metaverse

„Prevăd că cele mai multe întâlniri virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares la metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”.

3. 2022 va fi anul „noii normalități”

Bill Gates va scrie o carte cu planul său pentru ca SARS-CoV-2 să fie ultima pandemie.

4. Oamenii vor avea acasă facilitați performante de diagnosticare în privința sănătății.

„Acum, când e timpul pentru controlul medical anual, probabil mergeți la cabinetul doctorului. Dar cum ar fi să ai în casă un dispozitiv care să-ți măsoare tensiunea de la distanță? Dacă doctorul va putea accesa datele pe care le colectează smart-watch-ul tău să vadă cum dormi, ce rată cardiacă ai?”.

5. Cel mai probabil va fi aprobat un test de sânge pentru Alzheimer

„Au fost făcute progrese colosale în ultima perioadă şi sunt şanse decente ca primul test de sânge accesibil pentru Alzheimer să fie aprobat anul viitor. Va accelera progresul în cursa pentru găsirea unui tratament”.

Spynews
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Bzi.ro
De ce a lipsit Andra de la nunta lui Pepe: „E foarte cald, trebuie să vă spun că…”
Fanatik.ro
Gigantul din România care face angajări. Nu ai nevoie de facultate pentru aceste posturi
Capital.ro
UNGARIA, la ani lumină de România. Ungurii ne-au umilit la propriu
Playtech.ro
Greșeala pe care o fac șoferii românii la pompă când fac plinul la mașină: de ce să nu forțezi pistolul când sare
DailyBusiness
Un drum cerut de români, mai aproape de realitate! Când încep licitațiile?
Adevarul
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
Spynews
„Ne-am săturat să existe rasism!”. Betty Vișănescu, concurenta de la Asia Express, reacție acidă, după ce Babasha a fost huiduit la concertul trupei Coldplay / FOTO
Spynews
Cum și-a încurajat Carmen de la Roma fiul, pe Babasha, în timp ce toată Arena Națională îl huiduia la concertul Coldplay: „Te-a luat în brațe...” / VIDEO
Evz.ro
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu
Cancan.ro
La 5 ani, Maia se prinde cu disperare de firul vieții. Singura dorință a copilului stă scrisă prin cele mai dureroase cuvinte: “Mami, mie nu-mi mai bate inimioara…”
Playsport.ro
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe Babasha la concertul Coldplay: "DA, DA, DA"
kanald.ro
Motivul din spatele odioasei crime de la Oradea. Anchetatorii au dezvăluit de ce a fost ucisă femeia în vârstă de 31 de ani
Capital.ro
Putin este furios. Decizia ISTORICĂ de azi, 13 iunie. Nimeni nu credea posibil
StirileBZI
Se impozitează darul de la nuntă și botez? ANAF a făcut lumină în aceste cazuri
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
substantial.ro
Mihai Polițeanu devine primarul Ploieștiului, susținut de Mișcarea Noi, Ploieștenii
MediaFlux
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi la ce stat ne referim?