Bill Gates a anunţat sfârşitul pandemiei. Milionarul a spus perioada în care lucrurile vor reveni la normal: Afacerile se vor redeschide, oamenii vor merge la evenimente publice

Bill Gates a răspuns la cea mai arzătoare întrebare din ultimul timp. Miliardarul a vorbit într-un interviu acordat El Pais despre revenirea la normalitate şi când va fi posibil acest lucru.

05 apr. 2021, 13:27
Bill Gates a anunţat sfârşitul pandemiei. Milionarul a spus perioada în care lucrurile vor reveni la normal: Afacerile se vor redeschide, oamenii vor merge la evenimente publice

Bill Gates a anunţat sfârşitul pandemiei. Gates spune că până în vara lui 2021 lucrurile vor reveni în pare parte la normal, însă nivelul vaccinări trebuie să ajungă undeva la peste 70%.

Bill Gates a anunţat sfârşitul pandemiei. Milionarul a spus perioada în care lucrurile vor reveni la normal

„Efectele dramatice ale pandemiei vor fi depășite. Poate vor mai exista zone în lume unde boala va fi încă prezentă. Întrebarea va fi dacă putem duce cazurile spre zero sau va trebui să continuăm vaccinarea intensivă pentru ceea ce ei numesc boală endemică. Nu știm.

Afacerile se vor redeschide, oamenii vor merge la evenimente publice. Nivelul vaccinării trebuie să ajungă la peste 70%. Dar, din cauza acestor noi tulpini, este posibil să avem nevoie de un vaccin modificat pentru ca acoperirea să fie și mai mare.

Până în vara lui 2021, lucrurile vor reveni în mare la normal și până în 2022, în unele țări precum Spania, SUA, situația va reveni aproape total la normal.”, spune miliardarul.

Florin Cîțu a anunţat că România ar putea reveni la normalitate începând cu data de 1 iunie. „Aşa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie”, a precizat şeful Executivului.

„Cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se întâmplă cu traficul. Pe mine mă interesează în timpul zilei, la fiecare oră. De asta durează mai mult, e o analiză care să ia în calcul contextul. În perioada Paştelui magazinele sunt mai aglomerate. De aceea, analiza durează mai mult, ca să înţelegem implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate.

Fac un apel la politicieni, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii judeţeni şi locali, cu toţii să meargă şi să prezinte datele din campania de vaccinare. Toţi românii să ştie şi să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, a anunţat Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Bill Gates, despre mutaţiile Covid. Cum putem pune STOP pandemiei: „Am petrecut mult timp discutând cu colegii”