Bill Gates a investit 50 de milioane de dolari în combaterea maladiei Alzheimer

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a anunțat că vrea să se alăture luptei împotriva maladiei Alzheimer, astfel încât a investit 50 de milioane de dolari într-un fond al cărui scop sunt cercetările împotriva demenței în general, relatează marți EFE.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 20:45
Bill Gates a investit 50 de milioane de dolari în combaterea maladiei Alzheimer

„Cred că putem schimba destinul bolii Alzheimer. De aceea vreau să investesc în Dementia Discovery Fund”, a scris Gates într-un mesaj postat luni pe contul său de Twitter. El a inclus și un link la articolul publicat pe blogul său personal, Gatesnotes, unde oferă mai multe detalii asupra deciziei sale.

Bill Gates arată că s-a interesat de această boală ca urmare a costului său foarte mare, „atât economic cât și emoțional”.

Potrivit lui, cheltuielile medicale pentru o persoană suferind de Alzheimer sau de vreun alt tip de demență pot crește de cinci ori. Citând datele Alzheimer’s Association, Gates notează că americanii vor cheltui 259 miliarde de dolari anul acesta cu îngrijirea persoanelor dragi afectate de această boală.

Gates enumeră principalele provocări pentru combaterea acestei boli, printre care a semnalat importanța ameliorării tehnicilor de diagnostic timpuriu și necesitatea de a gestiona mai eficient întreaga informație care există cu privire la această boală.