Bill Gates a spus adevărul despre vaccin. Toată lumea e în stare de şoc

Cea mai bună veste despre pandemia de COVID vine de la Bill Gates. Co-fondatorul Microsoft susține că pandemia se apropie de final, iar varianta Omicron este cea care va asigura imunitatea de grup.

17 ian. 2022, 09:15
Bill Gates a spus adevărul despre vaccin. Toată lumea e în stare de şoc

Bill Gates anunţă că virusul COVID va putea fi tratat ca o gripă sezonieră. Afirmația sa i-a luat pe mulți prin surprindere, Bill Gates fiind cel care afirma până mai ieri că este„optimist și crede că toate vaccinurile se vor dovedi eficiente și sigure”, relatează Fox News.

Fondatorul Microsoft, a cărui valoare estimată de Forbes este de 135,9 miliarde de dolari, a făcut aceste comentarii într-o discuție pe Twitter cu Devi Sridhar, șeful departamentul de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Bill Gates face anunțul anului! Se va întâmpla în 2022. Toată lumea aștepta vestea
„Vaccinurile pe care le avem previn foarte bine forma severă a bolii și decesul, dar le lipsesc două lucruri – cheie”, a spus Gates vorbind despre momentul în care s-ar putea încheia pandemia.

„În primul rând, vaccinurile permit încă ”infecțiile descoperite”, iar eficiența lor pare a avea o durată limitată. Avem nevoie de vaccinuri care să prevină reinfectarea și să aibă o durată mai mare”, a subliniat Bill Gates.

Un studiu recent al Universității din Copenhaga a constatat că răspândirea rapidă a variantei Omicron, care este acum responsabilă pentru 98,3% din cazurile noi din Statele Unite, este cauzată de capacitatea sa de a se sustrage mai bine imunității oferite de vaccinuri și de infecția anterioară.

Bill Gates, anunţ de ultimă oră despre pandemia de Covid-19. Ce se va întâmpla cu omenirea în 2022
Bill Gates a remarcat că Omicron va pune la încercare sistemele de sănătate, deoarece devine tulpina dominantă și în alte țări din întreaga lume, dar ar putea permite oficialilor din domeniul sănătății să înceapă să trateze COVID-19 în același mod în care tratează virusurile endemice precum gripa.

Pe măsură ce țările experimentează valul lor de Omicron, sistemele de sănătate vor fi puse în dificultate. Cele mai multe cazuri severe vor fi în rândul oamenilor nevaccinați. Odată ce Omicron trece printr-o țară, restul anului ar trebui să vină cu mult mai puțin cazuri, astfel încât COVID va putea fi tratat ca o gripă sezonieră”, a afirmat Bill Gates.

Spania și Marea Britanie ar putea face primul pas spre endemie

Fox News amintește că prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a cerut liderilor europeni să înceapă să trateze COVID-19 ca pe un virus endemic, în loc de o pandemie, menționând că oficialii spanioli vor începe în curând să trateze noul coronavirus în același mod în care fac cu gripa. De asemenea, Nadhim Zahawi, fostul ministru britanic pentru implementarea vaccinurilor, a declarat că speră că Regatul Unit „va fi una dintre primele economii majore care să demonstreze lumii cum se trece de la pandemie la endemie”.

Gates: Facem vaccinuri anuale împotriva COVID pentru o vreme

O boală care îşi face apariţia regulat într-o regiune anume este calificată drept endemică. În cazul endemiei numărul îmbolnăvirilor rămâne relativ constant de-a lungul timpului.

Bill Gates a vorbit și în trecut despre pandemie, apreciind că, odată ce virusul va deveni endemic, „va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva COVID pentru o vreme”, așa cum se întâmplă și în cazul gripei. Totodată, COVID-19 va continua să fie o problemă pentru populația vulnerabilă, mai exact copii și bătrâni, iar restul societății va putea reveni la normalitate.

Bill Gates a făcut noi predicții cu privire la derularea pandemiei. Miliardarul a spus că varianta Omicron va crea multă imunitate.Deși noua tulpină face ravagii în multe state, cofondatorul Microsoft privește cu speranță către viitor. Bill Gates a spus că după ce va trece și acest val, statele vor înregistra “mult mai puține cazuri”.

Noile predicții au fost făcute în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Gates a adăugat că, după ce se va întâmpla acest lucru, ”COVID-19 va fi tratat ca o boală sezonieră”. Nu este singurul care are această părere. Unii experți au explicat și ei că răspândirea rapidă a omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea oferi așa-numita „imunitate naturală” la suficienți oameni pentru a ajuta la conducerea pandemiei de COVID într-o fază ”endemică” mult mai puțin severă.

„Omicronul va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”, a prezis Gates, potrivit CNBC. După ce Covid-19 va ajunge în faza endemică, ”s-ar putea să fim nevoiți să ne facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp”, la fel ca cele anuale împotriva gripei, a mai spus el.

Totuși, optimismul lui ar putea fi dat peste cap de apariția unei noi tulpini, mai ales dacă este mai gravă sau mai transmisibilă decât cele de până acum. Cu privire la acest scenariu, miliardarul a afirmat că este improbabil – dar cu siguranță nu imposibil.

”Nu este probabilă o variantă mai transmisivă”, a spus Gates pe Twitter, ”dar am fost foarte surprinși în timpul acestei pandemii”.

Previziunea optimistă a lui Bill Gates
Miliardarul a mai adăugat că odată ce Covid-19 va ajunge în faza endemică, ar putea să fie nevoie de noi vaccinuri. „S-ar putea să fim nevoiți să ne facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp, la fel ca cele anuale împotriva gripei”, a mai adăugat acesta.

De menționat este faptul că precizările lui Bill Gates vin în ciuda bilanțului tragic al pandemiei de coronavirus. Mai exact, în cursul zilei de luni SUA au raportat luni un număr record de 1,5 milioane de cazuri noi de Covid, înregistrând totodată un nou record de spitalizări.

Totodată, scenariul arată din ce în ce mai sumbru. Medicul Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, a estimat că de abia la sfârșitul lunii ianuarie, numărul infectărilor va ajunge la apogeu.

Referitor la opiniile optimiste a lui Bill Gates, specialiștii sanitari spun că acestea par să fie zădărnicite de o nouă variantă de Covid care să apară pe urmele tulpinii Omicron, mai ales dacă aceasta este mai severă sau mai transmisibilă decât orice altă variantă de până acum.

Miliardarul a scris că acest scenariu este poate improbabil, însă nu este imposibil, în contextul în care pandemia de coronavirus a venit mereu cu câte ceva nou. „O variantă mai transmisibilă nu este probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în timpul acestei pandemii”, a mai scris Gates.