Bill Gates, anunţ terifiant, urmează o nouă criză mondială după pandemia de Covid

Fundaţia Bill & Melinda Gates a dat publicităţii un raport alarmant privind viitorul omenii după ce se va termina pandemia de coronavirus.

19 oct. 2021, 17:08
Bill Gates, anunţ terifiant, urmează o nouă criză mondială după pandemia de Covid

Bill Gates vine cu un nou avertisment pentru liderii lumii. „Se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară. Sunt necesare mai multe fonduri”, este mesajul raportului fundaţiei conduse de fondatorul Microsoft.

O criză agricolă gigantică, în special pentru ţările expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii. Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, cu o atenţie deosebită pentru Africa.

Detalii șocante din scandalul sexual în care a fost implicat Bill Gates ies la iveală după 10 ani. Discuția secretă dintre miliardar și directorii Microsoft

Aceste lucruri sunt susţinute de cel mai recent raport prezentat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. De ceva timp, Fundaţia încearcă, prin finanţare şi adunări, să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.

Cum va afecta lumea sfârșitul pandemiei de COVID. Bill Gates prezice ce se va întâmpla după criză

În raport se consemnează că o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră.

Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putând perturba viaţa de zi cu zi a omului.

Bill Gates primeşte 1 miliard de dolari de la marile companii pentru a finanţa „energia verde”

Suma colectată până în acest moment trece de un miliard de dolari, iar donaţiile au fost acordate sub formă de subvenţii, acţiuni şi angajamente pentru dobândirea tehnologiilor avansate, precizează un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru AFP.

Lansată în iunie, Catalyst a încheiat deja parteneriate cu Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi Departamentul Energiei al SUA. Ideea este de a sprijini dezvoltarea noilor soluţii energetice pentru combaterea schimbărilor climatice, prin reunirea sectoarelor public şi privat şi prin finanţarea etapelor de producţie, înainte de comercializare. Alte companii sunt aşteptate să se alăture iniţiativei.

Proiectul se va concentra iniţial pe accelerarea implementării a patru tehnologii: captarea directă a carbonului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung şi combustibilii durabili pentru aviaţie. Dar vor fi luate în calcul şi alte inovaţii, pentru a reduce emisiile de carbon rezultate în urma producerii oţelului şi cimentului, de exemplu.

„Evitarea unei catastrofe climatice necesită o nouă revoluţie industrială. Jumătate din tehnologia necesară pentru atingerea obiectivului zero emisii nu există încă sau costă prea mult pentru majoritatea statelor lumii”, transmite Bill Gates într-un comunicat. „Catalyst este conceput pentru a schimba acest lucru şi pentru a oferi un mijloc eficient de a investi în viitorul nostru prin tehnologie curată”, spune fondatorul Microsoft.

Multe dintre companiile implicate au specificat sumele plătite. Fundaţia companiei de investiţii BlackRock şi Microsoft au donat fiecare câte 100 de milioane de dolari. American Airlines s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari, iar ArcelorMittal intenţionează să investească tot 100 de milioane de dolari în următorii cinci ani, prin intermediul XCarb Innovations Fund.