Detalii șocante din scandalul sexual în care a fost implicat Bill Gates ies la iveală după 10 ani. Discuția secretă dintre miliardar și directorii Microsoft

Bill Gates a fost acuzat de hărțuire de mai multe angajate, însă compania Microsoft știa de acum 10 ani despre aceste acuzații și i-au cerut miliardarului la acea vreme să înceteze.

19 oct. 2021, 13:14
Detalii șocante din scandalul sexual în care a fost implicat Bill Gates ies la iveală după 10 ani. Discuția secretă dintre miliardar și directorii Microsoft

Bill Gates a fost acuzat de hărțuire de mai multe angajate Microsoft, fapt care a contribuit la divorțul dureros de soția sa, Melinda French.

Totuși compania Microsoft știa de peste 10 ani de aceste acuzații.

Doi directori de top ai Microsoft i-au spus fondatorului miliardar al companiei, Bill Gates, în urmă cu mai bine de un deceniu, să nu mai trimită e-mailuri unui angajat de sex feminin, a informat luni Wall Street Journal, citând surse anonime.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Microsoft, Frank Shaw, în 2008, companiei i s-a adus la cunoștință că Gates îi trimisese mesaje „inadecvate” unei angajate în urmă cu un an.

Sursele au declarat că doi directori de top ai Microsoft – Brad Smith, actualul președinte și Lisa Brummel, pe atunci șefa resurselor umane – s-au întâlnit cu Gates și i-au cerut să se oprească. Gates ar fi recunoscut că e-mailurile nu sunt o idee bună și a spus că se va opri.

„Aceste afirmații sunt zvonuri false, reciclate din surse care nu au cunoștințe directe și, în unele cazuri, au conflicte de interese semnificative”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Gates.

După ce Bill Gates și Melinda French Gates și-au anunțat divorțul în această vară, publicații precum The New York Times și The Journal au descris acuzațiile potrivit cărora fondatorul Microsoft s-ar fi comportat în mod necorespunzător cu femeile din companie.

Microsoft a declarat publicațiilor din străinătate, în luna mai, că a angajat o firmă de avocatură în 2019 pentru a investiga acuzațiile potrivit cărora Gates a fi avut o aventură cu un o angajată în 2000.

Șase foști și actuali angajați Microsoft au declarat pentru The Times că Gates a creat un loc de muncă incomod făcând comentarii sugestive față de femei .

Gates s-a întâlnit de mai multe ori cu finanțatorul și cu condamnatul agresor sexual Jeffrey Epstein începând cu 2011, au spus diverse știri.

Gates a renunțat la funcția de CEO al Microsoft în 2000 și a părăsit consiliile Microsoft și Berkshire Hathaway în 2020, relatează businessinsider.com.

Bill Gates, în lacrimi din cauza divorțului în cadrul „Taberei de vară pentru milionari”. „A fost vina mea”

Bill Gates a avut un moment de extremă vulnerabilitate, în cadrul conferinței „Tabăra de vară pentru milionari”, atunci când a început să se destăinuie cu privire la divorțul de fosta soție Melinda French Gates, care l-a costat 130 de miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a vorbit cu lacrimi în ochi despre căsnicia eșuată, care a durat 27 de ani, miliardarul a recunoscut că poartă vina pentru destrămarea mariajului.

Miliardarul nu a dat vina pe relațiile extramaritale, însă a și-a asumat întreaga responsabilitate pentru eșecul căsătoriei de Melinda Gates, care a invocat în actele de divoț că motivul pentru terminarea căsniciei e faptul că „mariajul este irevocabil destrămat”.

La momentul când Bill Gates și-a anunțat divorțul de Melinda Gates, opinia publica a speculat că de vină ar fi fost numeroasele aventuri extraconjugale ale afaceristului. Tot în acea perioadă au apărut și dovezi care arătau că Bill Gates era conectat cu Jeffrey Epstein, care a fost acuzat de pedofilie. În urma divorțului au ieșit la iveală detalii scandaloase despre o relație pe care Bill Gates a avut-o cu o fostă angajată în anul 2000.

Bill Gates a decis să demisioneze din consiliul de administratie al Microsoft, în timp ce autoritățile investigau cazul. Mass-media a demonstrat faptul că Gates a solicitat sfaturi maritale de la controversatul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie.

Potrivit unor participanți care au fost prezenți la conferința „Tabăra de vară pentru milionari”, Bill Gates a avut un discurs foarte emoționant. Cu toate acestea au fost și cei care l-au catagolat pe miliardar ca fiind lipsit de bun-simț, întrucât nu a vrut să discute cu cei prezenți, relatează Daily Mail.