Bill Gates anunță când va lua sfârșit pandemia: „Lucrurile vor reveni la normal”

Bill Gates anunţă că "până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal. Până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore".

23 feb. 2021, 19:33
Bill Gates anunță când va lua sfârșit pandemia: „Lucrurile vor reveni la normal”

Bill Gates anunţă că „vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”. Recent vaccinat cu serul Moderna împotriva Covid-19, filantropul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit cu jurnaliștii spanioli de la El Pais despre lansarea celei mai recente cărți: „Cum să eviți un dezastru climatic”.

Întrebat când crede că va lua sfârșit pandemia, Bill Gates a spus că prevede că până în 2022, odată cu vaccinarea masivă a majorității populației planetei, ar trebui ca mapamondul să blocheze răspândirea coronavirusului și, implicit, va avea loc întoarcerea la normalitate.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore„, a spus el. „Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, adaugă el.

Proiecțiile cofondatorului Microsoft sunt similare cu ale mai multor specialiști în sănătate. Întrebat pe același subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Pittet a prezis, de exemplu, pe 18 februarie, o revenire treptată la activitățile obișnuite în lunile următoare, spunând că „pandemia va lua sfârșit în vara anului 2022”.

În cadrul interviului, Bill Gates, a subliniat că există, în continuare, inegalități între țările sărace și cele bogate în privința vaccinării.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a spus Bill Gates.

Întrebat despre creșterea mișcărilor anti-vaccin pe rețelele de socializare, unele dintre acestea acuzându-l chiar că ar fi responsabil de implantarea unor cip-uri, odată cu vaccinarea, Bill Gates a spus că el consideră că pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”, a adăugat el.

Bill Gates aruncă BOMBA despre vaccinul împotriva Covid-19. Oamenii și l-au făcut degeaba până acum! Unde s-a greşit
Bill Gates aruncă BOMBA despre vaccinul împotriva Covid-19. Am putea avea nevoie şi de a treia doză de vaccin COVID.

Acesta se întreabă dacă nu ar fi nevoie şi de o a treia doză de vaccin antiCOVID pentru a face față noilor tulpini ale coronavirusului. Mai mult decât atât, acesta subliniază şi faptul dacă nu cumva avem nevoie chiar de alte vaccinuri care să poată face față noilor provocări aduse de coronavirus.

”Întrebarea este: avem nevoie doar de o acoperire foarte largă cu vaccinul actual, avem nevoie de o a treia doză a acestuia sau avem nevoie de un vaccin modificat?”, se întreabă miliardarul.

Bill Gates spune că în opinia lui populația trebuie să se vaccineze atâta timp cât virusul va circula pe pământ. El subliniază că este nevoie de rapeluri, poate nu în fiecare an, dar a spus că oamenii trebuie să se vaccineze de mai multe ori. Legat de cei care sunt împotriva vaccinării, miliardarul american nu pare să mai aibă răbdare să le explice ceva. Chiar i-a numit pe aceștia ”nebuni” și ”malefici”.
Omul de afaceri a reamintit că cele cinci companii care distribuie vaccinuri în Statele Unite au în vedere îmbunătățirea serurilor actuale, pentru a răspunde amenințării reprezentate de noile variante de coronavirus.