Bill Gates anunţă o nouă pandemie! Tot el, acum 5 ani, a anticipat că omenirea se va confrunta cu COVID-19

Bill Gates a declarat că ar trebui să ne aşteptăm şi în următorii ani la noi pandemii, însă de această dată este sigur că infecţiile nu vor mai avea acelaşi impact precum COVID-19. Miliardarul amertican este cel care în urmă cu cinci ani a anticipat pandemia de coronavirus.

26 nov. 2020, 18:17
Bill Gates anunţă o nouă pandemie! Tot el, acum 5 ani, a anticipat că omenirea se va confrunta cu COVID-19

Bill Gates, fondatorul Microsoft şi unul dintre cei mai mari filantropi din lume, susţine că ar trebui să ne aşteptăm şi la alte pandemii, după cea de coronavirus se va încheia. Miliardarul american este de părere că este doar o chestiune de timp până când omenirea se va confrunta cu noi microbi cel puţin la fel de periculoşi precum coronavirusul.

Bill Gates anunţă o nouă pandemie

„Să sperăm că noua pandemie va fi peste 20 de ani de acum înainte, dar trebuie să luăm în calcul şi că ar putea fi peste trei ani. Nu va fi la fel de distructivă. Nu vom fi atât de proşti a doua oară […] Şi aproape fiecare ţară va răspunde aşa Coreea de Sud sau Australia au făcut-o, unde au testat rapid şi au pus oamenii în carantină, iar instrumentele noaste de testare vor fi mult mai bune”, a spus Bill Gates pe blogul său, citat de Marca.

Când se va încheia pandemia de Covid-19

Omul de afaceri în vârstă de 65 de ani este de părere că va veni un moment în care virusul COVID-19 nu se va mai răspândi la fel de repede. „Ştiu că este greu de imaginat în acest moment, mai ales că apar noi cazuri în întreaga lume, dar va veni un moment în care pandemia COVID-19 se va încheia”, a mai spus Bill Gates.

Într-o declaraţie făcută în urmă cu cinci ani, Bill Gates spunea că se aşteaptă mai degrabă la o pandemie decât la un conflict armat la nivel mondial. Omul de afaceri a declarat atunci că ar putea apărea un microb care ar urma să dea peste cap întreaga lume: „Dacă ceva va omorî mai mult de 10 milioane de oameni în următoarele decenii, va fi mai degrabă un virus extrem de infecţios decât un război. Nu rachete, ci microbi”.

Citeşte şi Bill Gates a atras atenţia: Cum va arăta lumea, după pandemia de COVID. Ce se întâmplă cu călătoriile şi munca

Declaraţia l-a făcut pe Bill Gates actor principal în teroriile conspiraţiei. Miliardarul american este acum acuzat că ar fi ştiut încă de atunci de existenţa virusului COVID-19 şi ar fi avut interese ca acesta să fie răspândit în lume. Bill Gates este însă şi cel care a finanţat cu mai multe milioande de dolari cercetările pentru descoperirea unui vaccin.