Bill Gates anunţă o nouă provocare pentru omenire în 2021. Acum cinci ani a prezis pandemia de Covid-19

Bill Gates, miliardarul american care a prevestit pandemia de COVID-19, vine cu noi previziuni despre anul 2021. În viziunea acestuia, nu am scăpat încă de virus și situația s-ar putea chiar agrava!

04 ian. 2021, 16:43
Bill Gates anunţă o nouă provocare pentru omenire în 2021. Acum cinci ani a prezis pandemia de Covid-19

Bill Gates susţine că, în 2021, situaţia s-ar putea chiar agrava, până ce vaccinurile vor începe să-și facă efectul. Masi mult chiar, miliardarul americam vede la orizont o nouă provocare pentru omenire.

Bill Gates anunţă o nouă provocare pentru omenire în 2021

Bill Gates a scris pe blog că omenirea  nu a scăpat încă de pandemia de coronavirus și prevede că în următoarea perioadă aceasta s-ar putea chiar agrava, în special în contextul apariției noii tulpini care face ca virusul să se transmită mult mai repede.

„Din păcate, încă nu am scăpat încă de virus. Modelele computerizate sugerează că pandemia s-ar putea agrava în următoarea perioadă. De asemenea, trebuie să aflăm mai multe despre o nouă tulpină a virusului care a apărut, care pare să se răspândească mai repede, dar să nu fie mai mortală. Totuși, există două motive principale pentru a fi plini de speranță”, a scris Bill Gates.

Fondatorul Microsoft este optimist, dacă regulile de distanțare vor fi respectate, iar lumea va purta măștile de protecție.

„În primul rând măștile, distanțarea socială și alte intervenții pot încetini răspândirea virusului și pot salva vieți în timp ce vaccinurile sunt lansate. Iar celălalt motiv pentru a fi plin de speranță este că, în primăvara anului 2021, vaccinurile și tratamentele despre care ați citit în știri vor începe să atingă nivelul la care vor avea un impact global real. Deși va trebui să existe încă unele restricții (la adunările publice mari, de exemplu), numărul cazurilor și al deceselor va începe să scadă foarte mult – cel puțin în țările bogate – și viața va fi mult mai aproape de normal decât este acum”, a mai transmis Bill Gates.

Bill Gates a făcut anunţul: Când vom reveni la normal şi care sunt ţările care vor trece mai repede peste pandemia COVID

Bill Gates vede însă o nouă provocare pentru anul 2021: „Cred că lumea are, de asemenea, șansa de a face pași concreți cu privire la una dintre celelalte mari provocări din vremea noastră: schimbările climatice. Anul viitor, liderii din întreaga lume se vor întâlni la Glasgow, Scoția, pentru primul mare summit al Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice de la reuniunile de la Paris din 2015. SUA sunt gata să reia un rol de lider în dezvoltarea și implementarea inovațiilor de energie curată necesare pentru a elimina gazele cu efect de seră. Sper să îmi petrec o mare parte din timp în 2021 discutând cu lideri din întreaga lume atât despre schimbările climatice, cât și despre COVID-19”.