Bill Gates, avertisment terifiant despre pandemia COVID-19. „E un risc să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment”

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, susţine că există un risc "cu mult peste cinci procente" ca întreaga lume să nu fi trecut prin cel mai greu episod al pandemiei de COVID-19.

01 mai 2022, 20:55
Bill Gates, avertisment terifiant despre pandemia COVID-19. „E un risc să nu fi trecut încă prin cel mai greu moment”

Filantropul Bill Gates a afirmat că există riscul ca o variantă „și mai transmisibilă și chiar mai fatală” să apară în următoarea perioadă.

„Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este un risc cu mult peste cinci procente să nu fi trecut încă prin cel mai greu episod al acestei pandemii”, a afirmat Bill Gates într-un interviu pentru The Financial Times.

Citeşte şi: Bill Gates: „După Covid, va urma o altă pandemie mai letală”

Totodată, Bill Gates a emis un avertisment cu privire la viitoarele pandemii care vor veni, mult mai grave și mai mortale decât Covid, cerând guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală .

Inventatorul Microsoft a spus că, în timp ce variantele Omicron și Delta ale Covid sunt printre cei mai contagioși viruși văzuți vreodată, lumea ar putea în viitorul apropiat să înfrunte un nou agent patogen care va provoca o rată mult mai mare de deces sau boli grave.

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie au donat până acum 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii. Gates a spus că cei doi mari donatori de dezvoltare a vaccinurilor în timpul pandemiei de Covid, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” în a pune atât de mulți bani, cu riscuri mari, în potențiale vaccinuri.

Avertismentul lui Gates vine după ce Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a avertizat săptămâna aceasta că oamenii trebuie să fie încă conștienți de prezența virusului și că scăderea numărului testărilor și relaxarea măsurilor restrictive cresc riscul de reapariție a virusului.

Bill Gates, care lansează săptămâna viitoare cartea ”Cum să prevenim următoarea pandemie”, a sfătuit guvernele din întreaga lume să investească într-o echipă de epidemiologi și specialiști IT pentru a ajuta la identificarea și combaterea amenințărilor globale la adresa sănătății în viitor.

Citeşte şi: Soția lui Bill Gates îl face praf pe miliardar. Melinda dă cărțile pe față și vorbește despre aventurile afaceristului și întâlnirile cu pedofilul Epstein