Bill Gates demontează teoria conspiraţiei conform căreia el ar fi în spatele pandemiei de COVID 19

Milioane de oameni din întreaga lume au rostogolit teoria conform căreia Bill Gates ar fi în spatele pandemiei COVID-19 și chiar au organizat proteste în cadrul cărora au cerut arestarea lui. Aceste convingeri au fost în mare parte bazate pe o declarație a miliardarului, care a fost interpretată în sensul în care acesta ar fi știut că va apărea această pandemie.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 07:16
Bill Gates demontează teoria conspiraţiei conform căreia el ar fi în spatele pandemiei de COVID 19

În urmă cu cinci ani, Bill Gates avertiza omenirea că un virus ar putea crea haos pe planetă. „Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!’, spunea Gates în cadrul unei conferințe.

Acum, într-un interviu la emisiunea „The Daily Show’, Bill Gates a explicat de ce a făcut acea declarație și de ce a avertizat lumea privind virusul.

„Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!».

Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.

Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!».

Acum, armele pe care le avem sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială, care înseamnă să stai acasă, și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat. Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor.

Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate’, a declarat Bill Gates.

Citeşte şi: Scandal uriaş. Donald Trump a semnat ordinul care restricţionează Twitter, Facebook, Instagram şi YouTube