Bill Gates face anunţul aşteptat de toată lumea: „Am putea reveni la un mod de viaţă aproape normal din această toamnă”

Proaspăt vaccinat cu a doua doză de vaccin anti-Covid, miliardarul Bill Gates a catalogat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor „un miracol” care ar trebui să-i ajute pe americani să revină la un mod de viață „aproape normal” încă din această toamnă, dar a avertizat că politicienii nu fac suficient la nivel global pentru a face posibilă o revenire completă la normal înainte de sfârșitul anului viitor.

01 mart. 2021, 20:59
Bill Gates face anunţul aşteptat de toată lumea: „Am putea reveni la un mod de viaţă aproape normal din această toamnă”

Bill Gates a declarat la CNN, în emisiunea lui Fareed Zakaria, că toamna ar trebui să aducă o oarecare normalitate în vieţile americanilor, cu un anumit grad de ocupare în restaurante și în arene la evenimentele sportive.

Doar spre sfârșitul primăverii și la vară vom ajunge la numere de la care să ne gândim la schimbarea comportamentului în mod semnificativ”, a spus Bill Gates, adăugând că se gândește să poarte mască și peste toamnă, „pentru că nu este ceva dezastruos”.

Citeşte şi Europa se pregăteşte de valul trei al pandemiei. Avertismentul medicilor: Vor fi afectaţi mai mult tinerii

„Marea problemă este că nu facem suficient pentru a pune capăt pandemiei la nivel global”, a avertizat Gates, adăugând că vaccinurile, cel puţin până acum, „merg doar în țările bogate”, ceea ce lasă riscul ca variantele contagioase să se răspândească în străinătate și să se strecoare după aceea înapoi în Statele Unite. Acest risc – agravat de valul potențial de reinfecții – înseamnă că o revenire completă la normal „ar putea dura până în 2022, dacă nu facem o treabă mai bună”, a spus spus Bill Gates, citat de Forbes.

Şi reputat dr. Anthony Fauci, consilier medical șef la Casa Albă, a spus într-un interviu pentru CNN că este posibil ca americanii să aibă nevoie să continue cu purtatul măștii și în 2022. Necesitatea va depinde de nivelul circulației virusului în comunitate. „Dacă veți vedea nivelul coborând foarte, foarte jos vreau să continue scăderea spre un prag care va fi atât de redus încât … să fie o minimă, minimă amenințare să fiți expus la o persoană infectată”, a spus Fauci.

Alte fabrici de vaccinuri din țări precum India ar putea contribui la reducerea riscului de infecție în străinătate și ar putea aduce o revenire mai rapidă la normalitate, a sugerat Gates, arătând către producătorii de vaccinuri AstraZeneca, NovaVax și Johnson & Johnson care lucrează deja la astfel de proiecte.

Citeşte şi Bill Gates, avertisment teribil în plină pandemie. Ce spune miliardarul american despre controversa anului


loading...