Bill Gates investeşte 120 de milioane USD pentru a facilita accesul la un medicament împotriva COVID-19

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că investeşte 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la o pastilă anti-COVID-19.

20 oct. 2021, 13:04
Bill Gates investeşte 120 de milioane USD pentru a facilita accesul la un medicament împotriva COVID-19

Bill Gates investeşte 120 de milioane USD pentru a facilita accesul la un medicament împotriva COVID-19. Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat o investiţie de până la 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul ţărilor sărace la un tratament promiţător împotriva COVID-19, care este administrat sub forma unor pastile.

Bill Gates investeşte 120 de milioane USD pentru a facilita accesul la un medicament împotriva COVID-19

Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce foarte mult riscul de spitalizare şi de deces atunci când este administrat în primele zile după infectarea cu noul coronavirus. Tratamentul bazat pe comprimate, prin urmare uşor de administrat, oferă o alternativă mult aşteptată la vaccinuri, în special pentru ţările care întâmpină dificultăţi în achiziţionarea de seruri anti-COVID-19.

E oficial! Medicamentul Remdesivir pentru tratarea pacienților Covid a ajuns în spitalele din România

Autorizarea sa este în prezent în curs de evaluare de către Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA). Banii investiţi vor fi folosiţi în special pentru a încuraja producţia de versiuni generice ale medicamentului de către companii, în special indiene, cărora grupul Merck le-a acordat deja o licenţă. Merck intenţionează să producă dozele necesare pentru 10 milioane de tratamente până la sfârşitul anului.

Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani

Unii producători de medicamente generice au declarat că „pot produce cu uşurinţă 10 milioane de tratamente pe lună, însă problema este că nu vor face, probabil, acest lucru până când nu vor vedea care este cererea şi cine va plăti”, a spus preşedintele diviziei de sănătate globală din cadrul fundaţiei, Trevor Mundel.