Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea. Va fi tehnologia viitorului!

Breakthrough Energy Ventures, firma condusă de Bill Gates, a investit o sumă considerabilă într-un start-up din Massachusetts, care captează dioxidul de carbon direct din aer. Până acum s-au strâns 80 de milioane de dolari!

07 feb. 2022, 14:40
Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea. Va fi tehnologia viitorului!
Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea

Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea! Institutului de Tehnologie din Massachusetts a dezvoltat un tip de plastic care poate extrage selectiv CO2 dintr-un amestec de gaz, atunci când acesta este încărcat cu electricitate. Start-up-ul afirmă că materialul său ar putea reduce energia totală utilizată în captarea directă a aerului cu 70% sau chiar mai mult!

Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea!

Tehnologia Verdox Inc. a fost fondată în 2019 şi este operabilă doar la scară de laborator. Brian Baynes, director executiv, a anunţat că spune că descoperirea recentă a echipei sale a le-a dat investitorilor încredere să pună în joc o sumă mare de bani, deși tehnologia se află într-un stadiu incipient de dezvoltare. „Noua finanțare ar trebui să dispună de suficient capital pentru patru sau cinci ani. O parte din el va fi cheltuită pentru construirea a trei prototipuri în 2022, care ar putea capta până la 100 de kilograme de CO₂ pe zi, adică aproximativ 35 de tone într-un an. Un prototip își propune să capteze direct CO₂ din aer, în timp ce celelalte îl vor capta din fabrici”, a declarat Brian Baynes.

Experiment controversat finanţat de Bill Gates. Ce vrea să facă miliardarul cu Soarele

Verdox concurează cu alte start-up-uri ce doresc să dezvolte mecanisme capabile să capteze carbonul și care și-au  dezvoltat tehnologiile în ultimul deceniu. Două dintre ele, Carbon Engineering Ltd. din Canada și Climeworks AG din Elveția, au strâns peste 100 de milioane de dolari fiecare, stabilind ulterior planuri pentru extinderea tehnologiei de captare la milioane de tone anual, scrie EVZ.