Bill Gates: „Teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică îi fac pe mulţi să evite vaccinurile împotriva Covid

Bill Gates sugerează că e nevoie de reguli mai clare cu privire la răspândirea informaţiilor false legate de coronavirus.

16 dec. 2021, 00:00
Bill Gates: „Teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică îi fac pe mulţi să evite vaccinurile împotriva Covid

De la începutul pandemiei, miliardarul şi filantropul Bill Gates a fost o ţintă a teoriilor conspiraţioniste despre Covid, relatează CNBC. Acum, spune Gates, acele zvonuri şi elemente de dezinformare îi împiedică pe mulţi americani să se vaccineze împotriva Covid şi astfel întârzie sfârşitul pandemiei.

Într-o postare de pe blogul său ce a fost publicată săptămâna trecută, Gates scria că “teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică” au avut un impact major asupra campaniei de vaccinare împotriva Covid în SUA, adăugând că se aştepta ca ratele de vaccinare să fie mult mai mari ca până acum. Până în prezent, 61% din populaţia Statelor Unite este complet vaccinată împotriva Covid, conform datelor furnizate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor(CDC).

Bill Gates prevede că în 2-3 ani ne vom întâlni în metavers. Ultimele predicţii ale miliardarului

Cel puţin alte 83 de ţări sau teritorii au rate mai mari de vaccinare completă, potrivit Our World Data, inclusiv ţări de pe fiecare continent.

“Aceasta face parte dintr-o tendinţă mai mare de neîncredere în instituţii şi este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mul în 2022” a scris Bill Gates.

Un sondaj publicat în noiembrie de Kaiser Family Foundation arată cât de răspândită este dezinformarea despre vaccin: 78% dintre adulţii din SUA fie cred cel puţin o informaţie greşită despre Coronavirus sau vaccinuri, fie nu sunt siguri dacă această informare greşită este adevărată sau falsă. Din păcate, milioane de americani rămân ezitanţi sau nedoritori de-a dreptul să se vaccineze împotriva Covid, în mare parte din cauza neînţelegerii şi a lipsei de informaţii.

Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO

Bill Gates sugerează că Guvernul ar trebui să aibă reguli mai clare cu privire la reţelele de socializare pentru a preveni oamenii să distribuie falsuri, în special informaţii care dăunează sănătăţii oamenilor.