Bill Gates prevede că în 2-3 ani ne vom întâlni în metavers. Ultimele predicţii ale miliardarului

Întâlnirile în metavers s-ar putea întâmpla mult mai devreme decât credem. Bill Gates prevede că majoritatea angajatorilor își vor organiza întâlnirile virtuale în metavers în următorii doi sau trei ani.

10 dec. 2021, 21:30
Bill Gates prevede că în 2-3 ani ne vom întâlni în metavers. Ultimele predicţii ale miliardarului

Bill Gates și-a împărtășit gândurile într-o postare publicată pe site-ul său personal. „Previzez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grilele de imagini ale camerei 2D – pe care le numesc „modelul Hollywood Squares” – în metavers, un spațiu 3D cu avatare digitale”, a scris fondatorul Microsoft.

Gates a spus că adoptarea conceptului de şedinţe în metavers va fi lentă, deoarece multor oameni le lipsesc instrumentele necesare pentru a se cufunda pe deplin în experiență, cum ar fi ochelarii de realitate virtuală. Dar el și-a exprimat optimismul pentru progresele realizate, cu avatare tridimensionale și sunet spațial, pentru a ajuta utilizatorii să se simtă mai conectați virtual.

Citeşte şi Un analist Apple recunoaşte: iPhone-urile vor dispărea de pe piaţă în 10 ani

Mai este câte ceva de făcut, dar ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experiența de a fi împreună la birou”, a scris Bill Gates.

Metaversul este un teritoriu digital, care combină tehnologii precum realitatea virtuală, realitatea augmentată și video, în care utilizatorii „trăiesc” într-un univers virtual. Susținătorii metaversului, inclusiv CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, cred că metaversul ar putea înlocui internetul modern.

Citeşte şi NFT, cuvântul anului 2021 în dicţionarul Collins: „Rămâne de văzut dacă va avea o influenţă de durată”