Un analist Apple recunoaşte: iPhone-urile vor dispărea de pe piaţă în 10 ani

Unul dintre experții de top ai Apple subliniază că iPhone-ului ar mai putea avea aproximativ 10 ani de trăit înainte de a fi înlocuit de viitorul tehnologiei.

29 nov. 2021, 14:35
Un analist Apple recunoaşte: iPhone-urile vor dispărea de pe piaţă în 10 ani

IPhone are deja vârsta de 14 ani, fiind prezentat pentru prima dată de Apple în 2007. În momentul de faţă cel mai nou smartphone de pe piaţă este iPhone 13 și deja circulă glume care spun că în ritmul acesta am putea ajunge la iPhone 30 sau un iPhone 45 . Cu toate acestea, potrivit unuia dintre cei mai analiştii seniori de la Apple, iPhone-ul s-ar putea să nu atingă această vârstă și un alt dispozitiv îl va înlocui într-un timp relativ scurt.

Ming-Chi Kuo , un analist specializatApple, care evaluează în mod regulat dispozitivele mărcii, a subliniat că iPhone – ului mai  are încă 10 ani de trăit (prin urmare, cu greu vom vedea un  iPhone 23 ), deoarece după aceea va fi înlocuit cu un dispozitiv de realitate augmentată. În plus, acesta a oferit detalii despre cum ar putea arăta aceste noi gadgeturi.

Potrivit expertului, în următorii câțiva ani am putea asista la declinul smartphone-urilor și moartea iPhone- ului, pentru a lăsa loc așa-numitului „metavers”, un univers în care oamenii interacționează cu tehnologia în același timp. atât în ​​lumea reală, dar și în cadrul tehnologiilor. Kuo subliniază că dispozitivele de realitate augmentată nu ar trebui să fie conectate la smartphone-uri și că ar trebui să fie independente pentru a permite o experiență eficientă. „Dacă dispozitivele AR sunt plasate doar ca accesorii pentru  Mac sau iPhone, nu vor fi favorabile creșterii produselor. Un dispozitiv de realitate augmentată care funcționează autonom înseamnă că va avea propriul ecosistem și va oferi cea mai completă și flexibilă experiență de utilizator”.

Citeşte şi Bill Gates explica încă din 1995 cum va funcţiona internetul. Toate predicţiile de atunci ale miliardarului, referitoare la Facebook, Netflix și iPhone s-au adeverit VIDEO

Adică, pentru a prinde la public, nu ar putea fi  gadgeturi AR ca cele pe care le-am văzut până acum, precum  Google Classes sau chiar ochelarii recenti ai Facebook, care necesită o conexiune la smartphone. Problema este că tehnologia actuală nu permite un dispozitiv AR care să poată integra tot ce avem într-un smartphone și cu care să interacționăm. Cu toate acestea, Kuo  subliniază că în 2022, am putea vedea diferite companii care încep să dezvolte aceste tehnologii.

Încă nu există o idee clară despre cum vor arăta. Ideea principală este că sunt ca ochelarii care au fost dezvoltați până astăzi, dar ar putea fi dezvoltate și alte tipuri de dispozitive și modalități de a interacționa. Aceste dispozitive ar trebui să vă permită să primiți apeluri, mesaje, să consultați rețelele sociale și, în general, să faceţi tot ceea ce făceați pe un smartphone. Și, dacă  Apple  dezvoltă ceva similar, cu greu va primi numele iPhone, scrie gqmagazine.fr.

Citeşte şi iPhone 13 s-a lansat. Noile modele vor avea acum, în premieră, 1TB spațiu de stocare. Cu ce surprize mai vine Apple – FOTO și VIDEO