Bill Gates: „Rezolvarea pandemiei este foarte, foarte uşoară”. Vrea să investească 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Fondatorul Microsoft Bill Gates susţine că rezolvarea schimbărilor climatice ar fi „cel mai uimitor lucru pe care l-a făcut vreodată omenirea”, iar rezolvarea pandemiei este „foarte, foarte ușoară”.

15 feb. 2021, 10:21
Bill Gates: „Rezolvarea pandemiei este foarte, foarte uşoară”. Vrea să investească 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice.

Noua carte a lui Bill Gates, „Cum să evităm un dezastru climatic”, este un ghid pentru abordarea încălzirii globale, conform BBC. El consideră că dacă vom reuși să rezolvăm schimbările climatice, într-un timp atât de scurt, am realiza ceva fără precendent ca specie: „Nu am făcut niciodată o tranziție, așa cum vorbim despre asta, în 30 de ani. Nu există niciun precedent pentru acest lucru.

De asemenea, va trebui să decarbonizăm celelalte 70% din economia mondială – oțel, ciment, sisteme de transport, producția de îngrășăminte și multe altele. Pur și simplu nu avem modalități de a face acest lucru în acest moment pentru multe dintre aceste sectoare.

Citeşte şi: Fiica lui Bill Gates, „dezamăgită” după ce s-a injectat anti-Covid. „Din păcate NU mi-a implantat în creier geniul tatălui meu”

Bill Gates a cerut o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale

Bill Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Efortul de inovare va fi la o scară pe care lumea nu a mai văzut-o până acum. „Acest lucru trebuie să înceapă cu guvernele”, susține el. În acest moment, sistemul economic nu reprezintă costul real al utilizării combustibililor fosili.

Cei mai mulți utilizatori nu plătesc nimic pentru daunele aduse mediului cauzate de poluarea cauzată de benzina din mașină sau de cărbunele sau gazul care a creat electricitate în casa lor.

De aceea, Bill Gates spune că guvernele trebuie să intervină. „Trebuie să avem semnale de preț pentru a spune sectorului privat că dorim produse ecologice”.

Acest lucru va necesita o investiție uriașă din partea guvernelor în cercetare și dezvoltare, precum și sprijin pentru a permite creșterea pieței pentru noi produse și tehnologii, contribuind astfel la scăderea prețurilor. Antreprenorul estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare, scrie Agerpres.


loading...