Bill Gates spulberă teoriile conspiraţiei despre pandemia COVID-19. „Sunt nebuneşti şi dăunătoare”

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat că este şocat de numeroasele teorii ale conspiraţiei, răspândite pe reţelele de socializare prin care este acuzat c-ar fi provocat pandemia COVID-19. Miliardarul le-a catalogat drept "nebuneşti" şi "dăunătoare", însă ar vrea să afle ce stă la baza acestora.

27 ian. 2021, 13:43
Bill Gates spulberă teoriile conspiraţiei despre pandemia COVID-19. „Sunt nebuneşti şi dăunătoare”

Bill Gates spulberă teoriile conspiraţiei despre pandemia COVID-19. Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, fondatorul Microsoft a declarat că milioane de mesaje şi „teorii nebuneşti ale conspiraţiei” despre el şi dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, au luat amploare, cel mai probabil, din cauza temerilor legate de răspândirea pandemiei de coronavirus, în combinaţie cu amploarea reţelelor de socializare.

„Nimeni nu ar fi anticipat că eu şi dr. Fauci vom fi atât de evidenţiaţi prin aceste teorii atât de dăunătoare. Sunt foarte surprins de acest lucru. Sper că dispară”, a declarat Bill Gates pentru Reuters.

Citeşte şi: Bill Gates e cel mai mare proprietar de terenuri din SUA. Vrea să dea lovitura în agricultură, după ce a prevestit pandemia COVID-19

Magnatul Bill Gates, care a renunţat la funcţia de preşedinte al companiei Microsoft în 2014, a acordat, prin intermediul fundaţiei filantropice „Bill şi Melinda Bates”, cel puţin 1,75 de mliarde de dolari pentru a combate pandemia COVID-19. Sumele de bani au fost acordate cercetărilor pentru a crea vaccinuri şi tratamente împotriva noului coronavirus.

Odată cu răspândirea pandemiei COVID-19 în 2020, milioane de teorii ale conspiraţiei au fost distribuite pe Internet, ceea ce a alimentat dezinformarea privind coronavirusul, originile virusului şi adevărate motivaţii ale celor care luptă împotriva acestuia.

Potrivit sursei citate, adepţii teoriilor conspiraţiei cred că Fauci şi Gates au creat pandemia pentru a controla întreaga lume, că vor să profite de pe urma răspândirii virusului sau că vor să se folosească de vaccinuri pentru a introduce cipuri.

„Dar oamenii chiar cred aceste lucruri?”, s-a întrebat Bill Gates.

„Trebuie să ne instruim despre aceste lucruri în următorul an şi să înţelegem cum schimbă acest lucru comportamentul oamenilor şi cum poate fi diminuat acest fenomen”, a adăugat fondatorul Microsoft.

Bill Gates: „Sunt entuziasmat de echipa aleasă de Biden”

De asemenea, Bill Gates l-a lăudat pe Anthony Fauci şi pe Francis Collins, directorul Institutului Naţional de Sănătate din SUA, despre care spus că sunt „oameni minunaţi” şi „deştepţi”. El se aşteaptă ca amândoi să colaboreze şi să prezinte adevărul, sub noua administraţie a preşedintelui Joe Biden.

Cât despre modul în care a gestionat pandemia administraţia fostului preşedinte Donald Trump, Gates a afirmat că „uneori a părut că ei (Fauci şi Collins) erau singurii oameni sănătoşi din Guvernul american”.

„Sunt entuziasmat de echipa pe care Joe Biden a ales-o” pentru a gestiona criza sanitară, a mai spus Bill Gates.

De asemenea, fondatorul Microsoft a spus că este mulţumit că administraţia Biden a decis ca Statele Unite să revină în Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citeşte şi: Anthony Fauci este cel mai bine plătit angajat din guvernul federal american. Salariul său este chiar mai mare decât al preşedintelui SUA