Bill Gates stârneşte furia fermierilor. Miliardarul e acuzat că exploatează oamenii de rând şi se cer măsuri împotriva lui

Miliardarul Bill Gates a cumpărat 2.000 de acri de teren agricol pentru cultivarea cartofilor în Dakota de Nord, tranzacţia stârnind revolta fermierilor, care suspectează că la mijloc ar fi o ilegalitate şi cer verificări în acest sens.

30 iun. 2022, 08:56
Bill Gates stârneşte furia fermierilor. Miliardarul e acuzat că exploatează oamenii de rând şi se cer măsuri împotriva lui

Tranzacția a însumat 13,5 milioane de dolari, cei 2.000 de acri fiind împărţiţi în şase parcele. Marţi, biroul Procurorului General din Dakota de Nord a trimis o scrisoare către Red River Trust, firma legată de Bill Gates care a cumpărat terenurile, prin care îl anunța pe administratorul companiei despre legislația din epoca Marii Crize Economice, din perioada interbelică, care exclude anumite corporații și trusturi de la a cumpăra sau închiria ferme.

Procurorul republican Drew Wrigley, care anul acesta candidează pentru a fi reales, oferă trustului oportunitatea de a explica dacă vânzarea se califică pentru anumite excepții conform legii statului Dakota de Nord și de a detalia modul în care intenționează să folosească terenul.

Wrigley a avertizat că, dacă autoritățile constată că a avut loc o încălcare statale, trustul va trebui să se retragă de pe proprietate în termen de un an și să plătească penalități de până la 100.000 de dolari.

Citeşte şi Bill Gates cumpără cu 170 de milioane de dolari un palat din secolul al XVII-lea, din Roma. Clădirea istorică va fi primul hotel de 6 stele din capitala Italiei

Comisarul pentru agricultură al statului Dakota de Nord, Doug Goehring, a confirmat că reacția publicului la această tranzacție a fost negativă. „Am primit o mulțime de feedback-uri din tot statul. Oamenii sunt foarte supărați”, a spus acesta. Comisarul spune că nu este nimic ilegal în a vinde pământ unui miliardar, dar mulți oameni simt că sunt exploatați de ultrabogații care cumpără terenuri în Dakota de Nord.

Bill Gates deţine aproape 270.000 de acri de teren agricol în SUA, fiind cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole în zeci de state americane.

Citeşte şi Bill Gates dinamitează piaţa cripto. „Se bazează pe teoria fraierului mai mare!”