Bill Gates, ADEVĂRUL despre COVID-19. Toata lumea bănuia asta

Bill Gates susţine că până în primăvara anului viitor vor fi disponibile până la șase vaccinuri împotriva Covid-19. Miliardarul se bazează pe progresele și accelerarea testărilor din ultimele săptămâni.

08 dec. 2020, 17:16
Bill Gates, ADEVĂRUL despre COVID-19. Toata lumea bănuia asta

Bill Gates anunţă că vom avea șase vaccinuri împotriva Covid-19 pe piață până în primăvară. Miliardarul american precizează că, totuși, trebuie să avem grijă la un anumit aspect atunci când acestea vor fi distribite masiv, scrie Ziarul Financiar.

Bill Gates anunță șase vaccinuri împotriva Covid-19

Bill Gates a declarat în cadrul Singapore FinTech Festival că estimează ca în primul trimestru al anului următor vom avea aproximativ șase vaccinuri aprobate. În momentul de față, serul dezvoltat de către americanii de la Pfizer și cei de la BioNTech din Germania au început să primească aprobări, iar Marea Britanie a început deja campania de vaccinare a populației.

Miliardarul estimează și că vaccinurile dezvoltate de către cei de la Moderna, AstraZeneca, Jhonson & Jhonson dar și Novavax, au o probabilitate foarte mare de a obține autorizaţia în decursul următoarelor luni.

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a acordat autorizație în regim de urgență pentru vaccinul celor de la Pfizer și BioNTech, în urma deciziei de săptămâna trecută. Distribuția acestui vaccin a început în această săptămână. De asemenea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a decis să se supună votului acordarea autorizației peste două zile.

Bill Gates anunţă o nouă pandemie! Tot el, acum 5 ani, a anticipat că omenirea se va confrunta cu COVID-19

Bill Gates a ținut să îi felicite pe cei care au ales să reglementeze cât mai rapid aprobarea vaccinului și să pună în mișcare procedura de vaccinare a populației, dar vine și cu o atenționare cu privire la problemele ce vor apărea ulterior.

„Reglementatorii din Vest fac o treabă foarte bună. Au desfăşurat într-un mod foarte profesionist acest proces în trei faze, au urmărit efectele secundate şi au urmărit eficienţa. Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil şi că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, a declarat acesta în cadrul Singapore FinTech Festival.