Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sectorul 5. Anunţ de ultima oră a lui Cristian Băcanu

Cristian Băcanu, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la funcţia de primar al Sectorului 5, a anunţat miercuri, pe Facebook, că Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor în Sectorul 5. Potrivit unor surse citate de news.ro, pentru Sectorul 5 va fi efectuată o renumărare la câteva secţii de vot.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 13:02
Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sectorul 5. Anunţ de ultima oră a lui Cristian Băcanu

„Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor la Sector 5! Ceilalţi vor face contestaţie”, a scris Cristian Băcanu, pe Facebook.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Băcanu, a cerut „renumărare totală” a voturilor pe motiv de fraudă la vot. 

„Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5! În urmă analizei realizate de grupul de lucru format luni de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la Consiliul Local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la CL votează la fel şi la CGMB, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

„Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formulă şi plângere penală”, a mai scris liberalul.

Şi candidatul PMP la Primăria Sectorului 5 contestă rezultatul votului şi cere reorganizarea alegerilor.

„Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”, a scris Lucian Iliescu pe Facebook.

„Procesul de votare în Sectorul 5 a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi. Nu asta e România!!! Nu pot să cred că îmi cresc copiii într-un astfel de oraş!!! Nu se poate ca în anul 2020 să avem primari aleşi pe bani!!! Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari”, adaugă Iliescu.

Citeşte şi: Piedone a câştigat Primăria Sectorului 5 cu trei zile înainte de un nou termen în dosarul Colectiv: „Voi, necuraţilor, plecaţi acasă!”

În replică, Cristian Popescu Piedone spune că renumărarea voturilor nu mai este posibilă dacă nu s-a făcut contestaţie în secţie în timp real. 

„Toate aceste partide contestatare, inclusiv PNL, au avut reprezentanţi în secţiile de vot care au semnat la sfârşitul zilei procesele verbale. Nu se poate face renumărare decât dacă s-a făcut contestaţie în secţie în timp real, aşa este legea. Dacă au semnat procesele verbale fără să conteste, nu se poate cere acum renumărarea voturilor. Cetăţenii din Sectorul 5 şi-au arătat opţiunea şi intenţia pe următorii patru ani cine să le conducă destinele”, a declarat Cristian Popescu Piedone, la România TV

Citeşte şi: CTP, despre victoria lui Piedone: „A mizat pe cei care cred că la Colectiv au fost sataniști”

 

Cristian Popescu Piedone, ales primar la Sectorul 5

Potrivit rezultatelor parţiale BEC, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) are 28.08% din voturi, Daniel Florea – 25,64%, iar candidatul PMP, Cătălin Iliescu a obţinut 3.84%.