CTP, despre victoria lui Piedone: „A mizat pe cei care cred că la Colectiv au fost sataniști”

Gazetarul a comentat şi alegerea la Sectorul 5 a lui Cristian Popescu Piedone, pentru care nu are cuvinte prea măgulitoare.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 10:34
CTP, despre victoria lui Piedone: „A mizat pe cei care cred că la Colectiv au fost sataniști”

CTP a vorbit în termeni extrem de duri  re-alegerea lui Piedone.  „Nu vreți să știți părerea mea despre acest individ și nu cred că asta e important. Important e altceva: cum a fost posibil să fie votat și să câștige sectorul. S-a întâmplat asta pentru că acest Piedone și-a ales cu precizie ținta, acest sector 5, sectorul cel mai sărac și cel mai puțin educat al Capitalei. Acolo bântuie sărăcia, ignoranța, întunericul. Și când duci o astfel de viață, ești mai puțin sensibil la tragediile altora. Empatia îți scade. E un adevăr. Oamenii săraci, ignoranți și neștiutori sunt interesați exclusiv de ce se întâmplă cu ei, dacă au astăzi o slujbă, dacă au ce pune pe masă, dacă au o casă. Pe asta a mizat acest Piedone și a mai mizat pe ceva, atunci când a folosit verbul „a frige”, care ne poate face, pe dumneavoastră și pe mine, să căscăm ochii la așa ceva, să pui verbul „a frige” într-o zi de campanie, el fiind, așa cum a și recunoscut atunci, vinovat clar și major de ce s-a întâmplat la Colectiv. A mizat pe acei oameni care, cu siguranță, nu sunt puțini în Sectorul 5, care cred că a fost vorba de niște sataniști acolo, la Colectiv, și bine că au ars, care sunt convinși că focul a fost pus acolo de către Iohannis și de către Bruxelles, ca să cadă guvernul PSD-Ponta. Ce am spus eu acum a fost susținut de televiziunile PSD intens, de așa-zișii analiști ai partidului, teoria cu focul pus. A știut cui să se adreseze”.

Jurnalistul spune, în schimb, că Robert Negoiță a câștigat un nou mandat în Sectorul 3, pentru că locuitorii sunt foarte mulțumiți de activitatea lui: „Da, sunt. Mi-au spus și oamenii pe care nu-i suspectez ca fiind pesediști și care mi-au spus: “Domnule, nu am ce să-i reproșez!”. Omul face treabă acolo și de aceea a fost votat”.

Tatăl unui tânăr mort la Colectiv se revoltă după victoria lui Piedone: „Un actor lipsit de scrupule, fără pic de moralitate”