Birourile de înmatriculări auto se redeschid. Examenele pentru permisul de conducere vor fi reluate în iunie

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 17:09 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 17:10 // Sursa: romaniatv.net

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat că birourile de înmatriculare se vor redeschide în țară, precizând că programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul. Din iunie, vor fi reluate și exemenele pentru permisul de conducere, în mod etapizat.

Birourile de înmatriculări vor fi redeschise luni, 18 mai, cu excepția celor aflate în zonele de carantină, informează DRPCIV. De asemenea, cei care vor să înmatriculeze mașini trebuie să se programeze online.

"În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online - accesibile pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul", se arată într-un comunicat DRPCÎV.

Citeşte şi: Zeci de mii de tineri şi-au luat permisul auto fără examen, în plină pandemie. Cum a fost posibil

În ceea ce privește activitatea de examinare, DRPCÎV preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială.

Examinarea la proba practică pentru cei admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

Citeşte şi: COD RUTIER 2020. Amenzi de 2900 de lei pentru şoferii care fac această greşeală

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități: Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare şi programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

În a două etapă – reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
birou de înmatriculari examen auto pandemie permis de conducere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H