Biscuiţi cu cremă caramel

Mod de preparare Biscuiti cu crema caramel. Crema: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine lichid (amestecati des sa se topeasca toate cocoloasele de zahar care se formeaza). Nu il lasati sa se inchida la culoare prea mult pentru ca devine amar.

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 19:59
Biscuiţi cu cremă caramel

Cand zaharul s-a topit, se adauga pachetul de unt si se amesteca pana se topeste. Apoi se adauga laptele (din care se opresc cca 50-100 grame) si se amesteca din cand in cand pentru a topi orice rest de zahar ramas pe fundul vasului. Pana se topeste zaharul se amesteca laptele oprit cu cele 4 linguri de faina (laptele se pune treptat peste faina si se amesteca pentru a nu ramane cocoloase) pana se formeaza o pasta moale, omogena. Cand zaharul de pe fundul vasului s-a topit turnam amestecul de faina si lapte, incet, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor (folositi un tel).

Se fierbe crema in continuare si amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas pana se ingroasa ca o ciulama. Cand incepe sa faca bule de aer de la fiert, crema este gata. Se da crema la racit. Se amesteca din cand in cand in ea pentru ca se formeaza desupra o crusta mai tare.

Cand crema este putin calduta se iau biscuitii si o tava (de preferat de forma patrata sau dreptunghiulara).Eu am folosit o tava pentru aragaz. Laptele ( cei 150 ml) se pune putin la incalzit si se adauga pliculetul de zahar vanilat. Biscuitii in prealabil se inmoaie in lapte – fiecare biscuite 5-6 secunde pe fiecare parte dar nu foarte mult pentru a nu se inmuia prea tare.

Se aseaza un rand de biscuiti, apoi crema peste ei, din nou biscuiti (nu uitati sa ii inmuiati in lapte) din nou crema si tot asa… cat vreti de inalta prajitura (sau in functie de cati biscuiti aveti.).
Eu am pus 4 straturi de biscuiti. Se da la frigider pentru 2 ore sa se inmoaie biscuitii. Prajitura se pastreaza la frigider pentru a nu se inmuia crema.

Pe deasupra am pudrat nuca de cocos.
Este ideala in acest sezon de vara deoarece este o prajitura racoritoare.

Ingredientele si cantitatile sunt aici