Biserica ştie să facă bani frumoşi. Vezi ce afaceri are Mitropolia Olteniei VIDEO

Mitropolia Olteniei face bani dintr-un teren pe care l-a primit gratuit de la primărie. Mitropolia a închiriat terenul unor magazine, deşi l-a primit pentru construirea unei catedrale.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 15:55
Biserica ştie să facă bani frumoşi. Vezi ce afaceri are Mitropolia Olteniei VIDEO

Construirea bisericii a început în urmă cu 20 de ani. Reprezentanţii bisericii spun că în momentul în care au primit terenul din jurul bisericii, spaţiile comerciale existau deja. Ei spun că nu au cerut proprietarilor de chioşcuri să renunţe la acestea din motive morale, dar şi sociale. Reprezentanţii bisericii spun că aceste chioşcuri vor fi demolate în momentul în care lăcaşul de cult va fi terminat.

„Mitropolia Olteniei ne-a făcut contract. Plătim 12 lei pe metru pătrat. Eu plătesc lunar Mitropoliei, peste 400 de lei”, a spus proprietarul unui magazin.

Terenul Mitropoliei are aproape 18.000 de metri pătraţi. Pe el se construieşte şi catedrala, dar funcţionează şi zeci de magazine.

Nu doar Mitropolia Olteniei ştie să facă bani. La Iaşi, o biserică a vândut cu 26.000 de euro o alee, Institutului de Oncologie. Spitalul avea nevoie de ea să facă drum de acces pentru pompieri. Terenul vândut Institutului de Oncologie nici măcar nu mai era folosit de biserică.