Bistriţa:Un om a murit şi alţi doi au fost răniţi, după ce maşina în care erau a căzut într-o groapă

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite, duminică seară, pe DN 15 A, în satul bistriţean Herina, după ce maşina în care se aflau a căzut într-o groapă adâncă de peste doi metri, săpată pentru construcţia unui podeţ de către cei care lucrează la reabilitarea drumului.

RomaniaTV.net
04 nov. 2012, 18:08
Bistriţa:Un om a murit şi alţi doi au fost răniţi, după ce maşina în care erau a căzut într-o groapă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că maşina în care se aflau trei persoane a căzut, duminică seară, într-o groapă adâncă de doi sau doi metri jumătate, săpată de cei care lucrează la reabilitarea drumului din satul Herina.

Şoferul a murit, iar o femeie şi un bărbat care se aflau în maşină au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, a spus Rus.

Contactat telefonic, şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat corespondentului MEDIAFAX că responsabilitatea pentru semnalizarea drumului în lucru revine constructorului.

„Firma Strabag, cea care lucrează la reabilitarea DN 15 A, are şi responsabilitatea semnalizării corespunzătoare a drumului. Până acum nu au fost probleme. Sunt balize, lumini intermitente în zonele periculoase. Nu ştiu ce s-a întâmplat de s-a ajuns la un accident. Maşina aceasta a intrat într-o groapă săpată pentru amenajarea unui podeţ”, a declarat Slavita.

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe DN 15 A, între satul Sărăţel din Bistriţa-Năsăud şi oraşul Reghin din Mureş. Pe mai multe tronsoane este deschis un singur sens, iar timpii de aşteptare la semafoare sunt destul de mari.

Lucrările de reabilitare a DN 15 A sunt executate de firma Strabag.

DN 15 A leagă Bistriţa-Năsăud de judeţul Mureş.