Bitcoin câştigă teren în faţa marilor companii şi devine mai popular pentru investitori decât Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet şi Facebook la un loc

Media zilnică a volumului de tranzacţionare al Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a ajuns în luna decembrie 2020 la 39,1 miliarde de dolari, depăşind, astfel, media zilnică cumulativă a volumului tranzacţionat în aceeaşi perioadă cu acţiunile Facebook, Amazon, Apple, Microsoft şi Alphabet. Valoarea cumulată a acestora este de 37,7 miliarde de dolari, potrivit CyptoParrot.com, citat de Ziarul Financiar.

05 ian. 2021, 14:14
Bitcoin câştigă teren în faţa marilor companii şi devine mai popular pentru investitori decât Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet şi Facebook la un loc
Bitcoin. FOTO: Pixabay

Bitcoin câştigă teren în faţa marilor companii. Investitorii percep moneda ca o modalitate de a obţine câştiguri rapide, de a se proteja de inflaţie şi de a fi folosită ca mijloc principal de plată.

Volumul mediu zilnic a fost calculat pentru perioada 1-31 decembrie 2020, când Bitcoin s-a situat pe un trend pu­ternic ascendent. În luna decembrie 2020, Bitcoin a înregistrat un avans de 47%, de la 19.698 de dolari la 28.949 dolari, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, în timp ce media zilnică a ultimelor 30 de zile se ridică, în cazul criptomonedei, la 37,7 miliarde de dolari, media zilnică a ultimelor 30 de zile ajunge la 13,6 miliarde de dolari pentru Apple, la 11,4 miliarde de dolari în cazul Amazon, la 5,9 miliarde de dolari în ceea ce priveşte Microsoft, la 4,4 mi­liarde de dolari în cazul Facebook şi la 2,3 miliarde de dolari pentru acţiunile Alphabet.

Citeste si Măsurile de austeritate şi majorările de taxe ar putea declanşa revolte în toată lumea. Previziunile oficialilor OECD

La sfârşitul lui decembrie, Bitcoin se tranzacţiona la aproape 29.000 de dolari pe unitate. În prezent, criptomoneda valorează circa 31.000 de dolari. Pe 2 ianuarie 2021, Bitcoin depăşea în premieră pragul psihologic de 30.000 de puncte, în timp ce pe 3 ianuarie 2021, înregistra un maxim istoric de 32.959 de dolari, potrivit analizei realizate de Ziarul Financiar.

De la începutul anului 2020 şi până la 3 ianuarie 2021, Bitcoin a înregistrat o creştere de 358%, urcând de la 349 de miliarde de dolari capitalizare la 580 de miliarde de dolari capitalizare, potrivit calculelor realizate de ZF.

Citeste si Marile burse europene, pe plus la început de an. Ce se întâmplă pe Wall Street

Unii analişti consideră că valoarea Bitcoin ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce dolarul american scade. Bitcoin este tranzacţionat la fel ca monedele reale, cum ar fi dolarul american şi lira sterlină.

Unii investitori consideră că Bitcoin poate fi un plasament sigur, la fel ca aurul, în perioada pandemiei de Covid-19.

Este foarte probabil ca acest activ să depăşească până la urmă 100.000 de dolari pe unitate”, a declarat Serghei Nazarov, co-fondator al proiectului blockchain Chainlink.


loading...