Bitcoin coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni

Bitcoin, cea mai importanta moneda digitala, cu o cota de piata de aproape 70%, coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni.

19 mai 2021, 12:12
Bitcoin coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni

Bitcoin coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni. Criptomoneda a coborat miercuri, 19 mai, sub pragul simbolic de 40.000 de dolari, o premiera in ultimele trei luni, dupa ce mai multe federatii bancare din China au avertizat ca „nu sunt monede adevarate”. Bitcoin este cea mai importanta moneda digitala, cu o cota de piata de aproape 70%.

Bitcoin coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari

Bitcoin, cea mai importanta moneda digitala, era cotata la ora 6:30 GMT la 38.940 de dolari, o scadere de 9% comparativ cu ziua precedenta si un declin de 40% fata de maximumul de 64.895 de dolari atins in data de 14 aprilie. Criptomonedele „nu sunt monede adevarate”, au apreciat mai multe federatii bancare de referinta din China, lansand un avertisment impotriva „speculatiei”, intr-o tara care isi pregateste propria moneda virtuala. China era la un moment dat una dintre cele mai puternice piete pentru bitcoin, cea mai raspandita moneda virtuala. Cu toate acestea, in 2019, platile cu criptomonede au fost declarate ilegale pe motiv ca acestea monede pot fi un instrument utilizat in activitati infractionale. In schimb, activitatile de minare de bitcoin si detinerea de moneda virtuala sunt tolerate.

Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. Ce mesaj a scris pe Twitter

Cele mai recente avertismente lansate de autoritatile chineze vin dupa o serie de postari pe Twitter ale patronului Tesla, Elon Musk. Acesta a anuntat ca vehiculele Tesla nu vor mai putea fi cumparate folosind Bitcoin, dupa ce in februarie constructorul american de automobile Tesla a cumparat bitcoini in valoare de 1,5 miliarde de dolari. Suspendarea achizitiilor cu criptomoneda este cauzata de preocuparile legate de impactul consumului energetic necesar pentru minarea criptomonedelor asupra mediului, conform unei postari a lui Elon Musk pe Twitter.

Furt de peste două milioane de euro, în numele lui Elon Musk. Înşelătorie de amploare cu criptomonede