Bitcoin creşte în faţa dolarului american ca urmare a votului pro-Trump

Moneda virtuală Bitcoin s-a apreciat miercuri dimineața cu 2,6%, până la 724 de dolari pe unitate, ca urmare a victoriei republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite, scrie MarketWatch.

RomaniaTV.net
09 nov. 2016, 13:18
Bitcoin creşte în faţa dolarului american ca urmare a votului pro-Trump

Cea mai mare parte a tranzacțiilor a fost realizată în dolari americani, potrivit CoinMarketCap.com, ceea ce sugerează că investitorii din SUA au fost responsabili pentru apreciere, scrie vocea.biz. Dolarul a scăzut cu 1% față de euro ca urmare a votului pro-Trump, iar aurul s-a apreciat cu 3,2%, cea mai mare creștere de la votul pentru Brexit din luna iunie a acestui an, investitorii mutându-și economiile în plasamente considerate mai sigure.

Citeşte şi ALEGERI SUA. Convorbire telefonică „excelentă” între Donald Trump şi preşedintele Barack Obama

Bitcoin și alte monede virtuale sunt atractive pentru investitori deoarece nicio bancă centrală din lume nu poate le influența cursul. Mai exact, nu pot fi devalorizate prin pornirea „tiparniței” de bani, așa cum au procedat majoritatea băncilor centrale după criza financiară, când acestea au făcut mari injecții de bani în sistemul financiar pentru a-l stabiliza.

Bitcoin a fost creat în 2009 de către Satoshi Nakamoto, un personaj legendar despre care nici nu se știe dacă există în realitate. Presa a speculat de mai multe ori cine s-ar afla în spatele său, dar acesta a rămas iluzoriu.