Bizarul discurs al lui Clint Eastwood adresat lui Obama: „Sunteţi nebun, complet nebun!” VIDEO

Clint Eastwood a susţinut un discurs, joi, la convenţia republicană de la Tampa, atacându-l dur pe preşedintele Barack Obama. Într-o prelegere de câteva minute, actorul american în vârstă de 82 de ani a susţinut un dialog imaginar cu preşedintele american reprezentat de un scaun plasat lângă pupitrul lui Eastwood.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 13:31
Bizarul discurs al lui Clint Eastwood adresat lui Obama: „Sunteţi nebun, complet nebun!” VIDEO

Cineastul în vârstă de 82 de ani a calificat drept o „ruşine naţională” existenţa celor 23 de milioane de şomeri din SUA şi a apreciat că a venit momentul „ca altcineva să intervină şi să rezolve problema”, transmite Mediafax.

„Când cineva nu face treaba, trebuie să plece”, a spus Eastwood, adresându-se unui Barack Obama imaginar, reprezentat la convenţie printr-un scaun neocupat amplasat pe scenă.

Intervenţia actorului, care în unele momente părea complet incoerentă, a amuzat publicul şi a avut ecou şi pe Twitter, chiar pe contul oficial al preşedintelui Obama fiind postat un mesaj ironic: „Acest scaun este ocupat”.

„Şi atunci ce le spuneţi oamenilor? Sunteţi… Ştiţi, oamenii se întreabă… Nu v-aţi ocupat cum trebuie de asta. Ei bine, cunosc oameni din propriul dumneavoastră partid care au fost dezamăgiţi că n-aţi închis Gitmo (închisoarea Guantanamo, n.r.). Şi, m-am gândit, închiderea Gitmo, de ce am cheltuit atâţia bani. Şi atunci m-am gândit că poate, ca scuză… cum adică «taci»?”.

Într-un alt moment, adresându-i-se în continuare scaunului gol, actorul a declarat: „Sunteţi nebun, complet nebun. Aţi devenit mai rău ca Biden (vicepreşedintele democrat Joe Biden, n.r.)”. „Desigur, ştim cine este intelectualul partidului democrat. Un zâmbet cu un corp în spate…”.

Având în vedere potenţialele pagube ale acestei prestaţii stranii, un purtător de cuvânt al echipei lui Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţie, a reacţionat prompt: „Să judeci o legendă americană cum este Clint Eastwood prin prisma politicii nu merge. Prestaţia sa liberă diferă de discursul politic şi publicul a apreciat-o”. Acesta a subliniat, totodată, că actorul „doar a subliniat faptul că 23 de milioane de americani nu au serviciu”.

Discursul lui Eastwood a fost difuzat la televiziune, în prime-time, chiar înainte ca senatorul Marco Rubio din Florida să îi dea cuvântul lui Mitt Romney.

În timp ce actorul vorbea, directorul adjunct al statului major de campanie al lui Barack Obama, Stephanie Cutter, a postat un mesaj pe Twitter, exclamând doar „Uau!”.

Clint Eastwood este un republican convins, care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura lui Mitt Romney la începutul lunii august, după ce l-a susţinut pe John McCain, în 2008.

Hollywoodul, care, în mod tradiţional, este mai degrabă favorabil democraţilor, a lipsit la Tampa, cu excepţia lui Eastwood şi a actorului Jon Voigt, în vârstă de 73 de ani.