Black Friday 2012: Nebunie în magazine, stocuri epuizate şi site-uri blocate VIDEO

Black Friday sau ziua cu cele mai mari reduceri de preţ. De la retailerii de electronice şi electrocasnice până la hipermarketurile şi magazinele de fashion, toţi au pregătit pentru această vineri neagră reduceri substanţiale de preţ. Oamenii s-au îngrămădit în magazine încă de la deschidere, iar site-urile cu oferte s-au blocat.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 16:00

UPDATE 13:45 – Un telespectator România TV scrie despre neregulile apărute în magazinele online, de Black Friday: „Mă interesau şi pe mine nişte cărţi şi de aceea am urmarit siteul Elefant.ro. Nişte romane ale lui Janette Oke numai bune pentru zilele de Crăciun. Aşadar, am intrat ieri pe site şi mi-am scos lista cu volumele şi preţurile. Şi ieri şi toată săptămâna au afişat la cărţile respective reduceri de 30%. Azi, surpriză- toate preţurile erau reduse cu 25%, deci mai mari ca ieri. Unde o fi reducerea? Şi cui am putea sesiza aceasta discrepanţă, mă rog, politică de preţuri? Habar n-am. Oricum, dacă ieri volumele respective ( mai ieftine) erau în stoc, azi erau epuizate”, ne-a scris Marinela.

UPDATE 13:30 – Site-ul f64.ro este blocat în urma traficului foarte mare.

UPDATE 12:00 – Numărul mare de vizitatori a blocat site-urile unor retaileri, alte pagini funcţionează cu dificultate, iar în cazul unor magazine stocurile multor produse s-au epuizat deja, după primele ore ale campaniei.

Flanco a anunţat că înregistrează vânzări de peste 30 ori mai mari decât într-o zi obişnuită, cu sute de oameni în fiecare magazin.

Cea mai vândută categorie în magazinele Flanco este cea a televizoarelor cu ecran plat, urmată de notebook-uri şi de maşini de spălat.

UPDATE 10:10 – eMAG a anunţat pe blog că până la ora 09:00 a avut un total de 709.000 de vizitatori, 52.700 de comenzi şi a epuizat 84% dintre televizoare, 83% dintre laptopuri, 84% dintre produse imprimante & birotică, 77% dintre produsele din ingrijire personală, 69% dintre electrocasnice.

UPDATE 08:47 – S-au blocat site-urile domo.ro şi altex.ro.

UPDATE 08:38 – Site-ul emag.ro s-a blocat şi el, însă a repornit după câteva minute. Stocurile la produse au început să se epuizeze deja.

UPDATE 08:27 – Site-ul evomag.ro este blocat din cauza traficului prea mare.

Cele mai bune oferte de pe site-urile online s-au epuizat deja. Printre acestea se numără:

  • ipad2 la doar 999,99 lei, redus de la 1.849,99 lei.
  • multifuncţional Lexmark la 999,99 lei, redus de la 1.999,99 lei.
  • frigider whirlpool la 599.99 lei, redus de la 949,99 lei.
  • aparat foto Fujifilm FinePix S4200 la 599,99 lei, redus de la 1.099,99 lei.
  • smart TV LED Panasonic la 2.999 lei, redus de la 4.799 de lei.
  • latpop Toshiba la 3.699 lei, redus de la 5.999 lei.
  • smartphone Samsung Galaxy Ace, dual sim, la 549 lei, redus de la 799 lei.

Nebunia reducerilor de Black Friday a blocat deja siteurile de cumpărături. Mai multe pagini web care au anunţat reduceri de până la 90% nu mai funcţionează din cauza traficului prea mare, iar unele nu au fost deschise încă. 

Anul acesta, 23 NOIEMBRIE este data la care VINEREA NEAGRĂ soseşte din nou în magazinele din România.

Circa 4,1 milioane de români au auzit de campania de REDUCERI BLACK FRIDAY şi aşteaptă ofertele retailerilor, iar dintre aceştia 59,3%, respectiv 2,43 milioane, sunt interesaţi să facă achiziţii, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus.

Cea mai mare competiţie în atragerea clienţilor cu preţuri mici se va da pe segmentul IT&C, unde şi în anii trecuţi principalele magazine au avut vânzări record de Black Friday, atât online, cât şi offline.

Citeşte şi Black Friday în România. Vezi ce oferte pregătesc retailerii

În 2012, „fenomenului” s-au alăturat şi site-urile de fashion, cadouri, accesorii sau cosmetice. Vezi LISTA COMPLETA CU MAGAZINELE CARE PARTICIPA LA BLACK FRIDAY.

În Bucureşti, două dintre cele mai mari mall-uri au în componenţă magazine care au demarat campanii pentru BLACK FRIDAY încă de la jumătatea acestei săptămâni.

Ideea unei zile în care REDUCERILE se aplică pentru toate produsele de pe rafturi încântă clienţii magazinelor, deoarece, cu reduceri de 30, 40 sau chiar 50%, atât magazinele, cât şi cumpărătorii, reuşesc să iasă în câştig. Pe de o parte, orice client plăteşte mai puţin decât se aştepta pe produsul dorit, în timp ce magazinul care vinde produsul reuşeşte să câştige la cantitatea mai multor bunuri vândute.

Cele mai câştigate din afacerea BLACK FRIDAY sunt MAGAZINELE ONLINE, deoarece comenzile pot fi făcute cu uşurinţă cu ajutorul paginilor de internet ale acestora. Clientul nu mai este nevoit să se deplaseze într-un spaţiu fizic, iar magazinul câştigă timp şi rapiditate odată cu livrările deja plasate.

Nici magazinele clasice nu se pot plânge că vânzările nu merg bine în singura zi din an în care reducerile sunt cele mai consistente, însă de cele mai multe ori cumpărarea unui produs cu ocazia BLACK FRIDAY devine pentru client o cursă contratimp pe care trebuie să o câştige în dauna competitorilor săi.

România a sărbătorit BLACK FRIDAY pentru prima dată în anul 2011. Retailerii online, magazinele de electrocasnice şi distribuitorii de produse IT&C, electronice şi electrocasnice au avut de câştigat, unii mai mult, iar alţii mai puţin. Cert este că toată piaţa a avut de câştigat de pe urma sărbătorii americane împrumutate cu succes şi în România.

Probleme au existat la primul Black Friday din România pentru magazinele care nu au fost suficient de bine pregătite în ceea ce priveşte stocurile de produse. De asemenea, retailerii online au întâmpinat dificultăţi în plasarea comenzilor, dar şi în fluidizarea acestui proces. Unii s-au dovedit a fi învinşi deoarece numărul mare de comenzi plasate a făcut ca serverele acestora să cadă, ceea ce a dus la pierderea clienţilor şi evident a unor sume consistente de bani.

În esenţă, Black Friday este o cursă pentru vânzător, care trebuie să îşi vândă produsele aflate sub PROMOŢIE în timp util, dar şi pentru cumpărător, care trebuie să îşi aleagă cu grijă bunurile dorite. Oricine a cumpărat produse de Vinerea neagră ştie din proprie experienţă că răbdarea în această zi este o virtute, iar o bună planificare şi nervi de oţel pot fi calităţi răsplătite cu achiziţionarea unor chilipiruri în singura zi din an în care oricine poate pleca acasă fericit, dar şi cu bani în buzunare.

BLACK FRIDAY este o sărbătoare americană care a reuşit să se impună pe majoritatea pieţelor din lume. Sub aspectul reducerilor substanţiale la diverse produse, retailerii reuşesc să atragă foarte mulţi clienţi ce sunt dispuşi să scoată din buzunar sume de bani pentru laptop-uri, televizoare, monitoare, maşini de spălat, tablete, telefoane mobile sau console video.

Ideea unei zile în care reducerile se aplică pentru toate produsele de pe rafturi încântă clienţii magazinelor, deoarece, cu reduceri de 30, 40 sau chiar 50%, atât magazinele, cât şi cumpărătorii, reuşesc să iasă în câştig. Pe de o parte, orice client plăteşte mai puţin decât se aştepta pe produsul dorit, în timp ce magazinul care vinde produsul reuşeşte să câştige la cantitatea mai multor bunuri vândute.

Cele mai câştigate din afacerea BLACK FRIDAY sunt magazinele online, deoarece comenzile pot fi făcute cu uşurinţă cu ajutorul paginilor de internet ale acestora. Clientul nu mai este nevoit să se deplaseze într-un spaţiu fizic, iar magazinul câştigă timp şi rapiditate odată cu livrările deja plasate.

Citeşte şi Black Friday. Adevărul despre reducerile din „Vinerea neagră” în România CAMERA ASCUNSĂ