BLACK FRIDAY 2013 ALTEX: Black Friday devine Black Weekend. Ce promoţii mai sunt

BLACK FRIDAY 2013 ALTEX . In acest an, Altex organizeaza Black Friday in perioada 22 - 24 noiembrie 2013 si propune clienților sai 3 zile de preturi avantajoase si oferte unice la sute de produse din toate categoriile : TV, laptopuri, tablete, telefoane, electrocasnice mari si mici, sisteme audio si jocuri.

23 nov. 2013, 08:40
BLACK FRIDAY 2013 ALTEX: Black Friday devine Black Weekend. Ce promoţii mai sunt

BLACK FRIDAY a adus lumea în magazine. Altex anunţă că 830.000 de clienţi au intrat în magazinel în primele şase ore ale zilei de vineri.

Iată 10 cifre anunţate de Altex de BLACK FRIDAY:

1) 830.000 de clienti in magazine, in primele 6 ore
2) 45.000 de vizite simultan pe www.altex.ro
3) 9.000 lei – cel mai mare discount de care a beneficiat un client, la cumpararea unui TV 4K
4) 5.150 euro – cel mai mare cos de cumparaturi pe www.altex.ro
5) 550 – de modele de produse disponibile in oferta de Black Friday la ALTEX
6) 7 – dimineata – ora la care s-au deschis magazinele, in 22 Noiembrie 2013
7) 8:20 – ora la care a fost pornita vanzarea pe www.altex.ro
8) Triplu – vanzarile fata de Black Friday 2012 (la ora 14:00)
9) 13% dintre vizitatori au intrat pe magazinul online de pe device-uri mobile
10) 24 noiembrie – data pana la care Black Friday continua in magazinele ALTEX si pe www.altex.ro,

BLACK FRIDAY 2013 ALTEX. În acest an, Altex organizează Black Friday în perioada 22-24 noiembrie și propune clienților săi 3 zile de prețuri avantajoase și oferte la sute de produse din toate categoriile : TV, laptopuri, tablete, telefoane, electrocasnice mari și mici, sisteme audio și jocuri.

Black Friday este una dintre cele mai așteptate perioade de reduceri din timpul anului, de aceea Altex a început pregătirile din timp, așa cum se cuvine, pentru a aduce sute de reduceri la o gamă cât mai variată de produse.

Pe 22 noiembrie, magazinele Altex își extind programul de funcționare, fiind deschise începând cu ora 07:00 dimineața.

Clienții care își doresc o super tabletă, un televizor performant, cele mai tari jocuri sau telefoane de ultimă generație, au șansa să prindă reduceri  cu ocazia Black Friday.

Ofertele speciale de Black Friday se regăsesc atât în cele peste 70 de magazine Altex, cât și pe site-ul www.altex.ro.

Îmbulzeală la oferte

Emoție la linia de start… Tensiunea crește odată cu apariția ‘arbitrului’ (omu de la pază), care apasă pe butonul magic pentru a deschide poarta către ‘Raiul’ cumpărăturilor. Odată butonul apăsat, zgomotul crătiților, polonicelor și al caloriferelor electrice pune stăpânire pe ambianță…

Și în acest an, în competiția acerbă pentru cele mai consistente vânzări, se aliniază peste 80 de companii, majoritatea din domeniul comerțului cu electronice, electrocasnice și electrice. Ca orice eveniment importat cu succes de către români (după Halloween sau Valentines Day), și în cazul Black Friday aria de cuprindere a ofertelor depășește imaginația americanilor, inventatorii de drept ai sărbătorii.

Nu mică trebuie să ne fie mirarea când vedem promoții la rotopercutante, bormașini, mașini de tuns iarba, polizoare, trafalete, instalații de Crăciun, perdele de lumini sau… țurțuri luminoși.

Buzunarele românilor se transformă într-o punguță fără bani atunci când vine vorba de promoții, știută fiind plăcerea ‘omenească’ de a burduși casa, cămara, garajul, boxa de la bloc, baraca sau balconul cu tot soiul de pistoale de zugrăvit, cauciucuri de iarnă, roboți de bucătărie, prăjitoare de pâine, aparate de sendvișuri sau de copt pâine.

Nu contează ce și cât cumpăr atât timp cât e aproape gratis

Pe principiul ‘Nu contează ce cumpăr, important e că e aproape gratis’, românul rămâne fan al shoppingului, iar problemele apar întotdeauna atunci când are de plătit întreținerea la bloc sau factura la lumină…

Revenind la ‘Vinerea Neagră’ și având ca punct de plecare cel mai nou studiu de piață referitor la această campanie de promoții, se poate spune că România începe, încetul cu încetul, să prindă gustul ofertelor de week-end. Peste 4 milioane de persoane au admis că sunt dispuse să cheltuiască o anumită sumă de bani pentru a achiziționa cel puțin un produs de ‘Black Friday’, în timp ce 7,4 milioane au, deja, cunoștințe de bază despre evenimentul ‘Made in USA’.

Promoțiile sunt promoții?

Pentru cei care nu se înghesuie la promoții se naște, însă, întrebarea: ziua cea mare din an este cu adevărat profitabilă pentru cumpărător? Televizorul LED atât de dorit de multă vreme are, într-adevăr, un preț avantajos în ‘Vinerea Neagră’?

Pentru exercițiu, raportul calitate-preț într-o ‘ofertă-bombă’ poate fi foarte ușor contorizat urmărind evoluția unui anumit produs la raft în decursul săptămânii premergătoare campaniei promoționale. În anumite cazuri, poți avea chiar surpriza neplăcută să constați că investiția nu a fost chiar atât de profitabilă de ‘Black Friday’ și că televizorul mult dorit îl puteai achiziționa la un preț similar și în alte perioade ale anului. Cum la fel de adevărat este și faptul că produsele ce apar cu tarife foarte mici dispar instantaneu sau nu intră în propria colecție din motive tehnice.

Pe de altă parte, ‘Vinerea Neagră’ este campania promoțională în care serverele retailerilor asudă de efort și clachează, la un moment dat, din cauza efortului la care sunt supuse. Blocajele din sistem reprezintă o etapă inevitabilă în acest tip de campanie organizată în România. Este momentul frustrărilor, în care buchetul format din 29 de cale negre aflat la ofertă nu mai poate fi antamat, iar fierul de călcat sau aspiratorul rămân doar amintiri până la următoarea ocazie.

Una peste alta, ‘Black Friday’ reprezintă un nou prilej pentru socializare pe galeriile comerciale și, nu în ultimul rând, pentru o completare în trend în garderobă, pantofare, în glastrele cu flori, dressinguri, biblioteci și toate celelalte zone de depozitat…

De unde vine Black Friday

În lume, ultima zi de vineri din luna noiembrie — Black Friday — dă semnalul începerii promoțiilor de sărbători, originea zilei cu mari reduceri de preț fiind în Statele Unite ale Americii, unde prima vineri de după Ziua Recunoștinței marchează debutul cumpărăturilor pentru Sărbătorile de iarnă, iar retailerii oferă discounturi semnificative.

VEZI AICI CATALOGUL ALTEX CU PRODUSE REDUSE DE BLACK FRIDAY 2013