Black Friday 2021. ANPC a înfiinţat Comandament special pentru ziua cu reduceri: „Ne dorim ca acesta să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălelilor”

Black Friday 2021. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înfiinţat un Comandament Special pentru ziua cu reduceri. Scopul acestuia este de a supraveghea promoţiile din această perioadă.

11 nov. 2021, 12:38
Black Friday 2021. ANPC a înfiinţat Comandament special pentru ziua cu reduceri: „Ne dorim ca acesta să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălelilor”

Black Friday 2021. Un comandament special pentru ziua marilor reduceri a fost înfiinţat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Black Friday 2021. ANPC se pregăteşte de ziua marilor reduceri

Comandamentul Special Black Friday a fost înfiinţat în urma rezultatelor controalelor făcute zilele trecute la cei care au furat startul campaniei de reduceri.

”Am decis înfiinţarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Aşa cum am spus de fiecare dată, manifestăm toleranţă zero faţă de orice abatere de le legislaţia în domeniu. Parte a campaniei ”Protecţia Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot, preşedintele ANPC, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Black Friday 2021. eMAG, prețuri de pomană în Vinerea Neagră. Laptop Asus la doar 800 de lei și telefon Samsung Galaxy S20 cu doar 1900 de lei!

Cel care va coordona acest Comandament Special este Paul Anghel, Director General ANPC.

Potrivit ANPC, vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoţionale), trebuie să respecte o serie de reguli de fixare şi publicitate a preţurilor. Astfel, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice.

Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

ANPC a pus la dispoziţia consumatorilor din toată ţara o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toţi cetăţenii care constată orice neregulă legată de promoţiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document poate fi de folos autorităţii.

Citeşte şi Campanie înșelătoare de Black Friday 2021. ANPC a cerut suspendarea temporară a site-lui altex.ro