Black Friday 2021. Marile branduri se pregătesc pentru evenimentul anului! Fan Courier a angajat 250 de persoane noi

Mai sunt doar două săptămâni până se dă oficial startul reducerilor de Black Friday. Marile branduri fac ultimele pregătiri pentru cel mai mare eveniment de shopping al anului.

26 oct. 2021, 16:57
Black Friday 2021. Marile branduri se pregătesc pentru evenimentul anului! Fan Courier a angajat 250 de persoane noi

Fan Courier, liderul pieței de curierat, crede că volumele de livări de Black Friday 2021 vor crește cu 80% față de media din restul anului, motiv pentru care a angajat în ultima lună 250 de persoane noi, special pentru această campanie. Compania estimează că ar putea ajunge la peste 500.000 de expedieri livrate.

„Black Friday nu mai este de multă vreme o campanie de discount care durează o zi sau un week-end, este o mișcare comercială ce ține de la jumătatea lunii noiembrie și până la finalul acesteia, perioadă în care magazinele online derulează numeroase campanii. Apoi, aceste ultime două săptămâni din noiembrie continuă cu ceea ce noi numim ”peak season”, adică sezonul de vârf al cumpărăturilor online, care durează până la Crăciun. (…) Peste Black Friday și vârful de activitate de dinaintea sărbătorilor de iarnă, anul acesta, ca și anul trecut, ne așteptăm să se adauge și creșterea generată de pandemie. Pentru că în această toamnă lucrurile s-au înrăutățit din nou pe partea sanitară, se observă o creștere a vânzărilor online și, implicit, a activității firmelor de curierat, cu mult înainte de perioadele obișnuite de reduceri – Black Friday și Crăciun.”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier, pentru Economica.

Citește și Black Friday 2021. Iată care sunt magazinele participante și la ce trebuie să aibă grijă românii în perioada de reduceri!

Fan Courier a făcut investiții în digitalizare și flota de mașini, soluții alternative de genul lockere sau puncte fixe de livrare, dar și în suplimentarea forței de muncă, pentru a fi pregătit de Black Friday 2021.

„În fiecare an, acest eveniment pune o presiune deosebită pe activitatea operațională. Presupune o creștere semnificativă a numărului de livrări într-un timp foarte scurt, de aceea necesită resurse suplimentare. Pentru Black Friday 2021, ne-am pregătit prin extinderea și automatizarea spațiilor de sortare, prin achiziționarea a unui număr suplimentar de aproximativ 100 de vehicule noi și prin angajarea unui număr suplimentar de oameni. Digitalizarea și inteligența artificială (AI) sunt direcții pe care am pariat acum câțiva ani și care se dovedesc câștigătoare. În ultima perioadă, am automatizat un număr impresionant de procese interne. Am lansat chatbotul ȘteFAN care este un real succes si care are peste un milion de interacțiuni lunar. Punem în continuare un accent deosebit pe digitalizare și AI și suntem atenți la tot ce apare nou, pentru a tehnologiza cât mai multe procese și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor noaste în final”, a adăugat managerul FAN Courier pentru Economica.

Conform estimărilor Fan Courier, piața de curierat va avea anul acesta o creștere și se va apropia, probabil, de 800 de milioane de euro. Veniturile pentru anul acesta sunt estimate la 1,1 milioarde de lei, în contextul în care cifrele la nouă luni arată o creștere cu 10% a volumelor, față de anul trecut.

“Piața de curierat continuă să culeagă roadele situației excepționale de anul trecut, care a creat un nou comportament de consum în rândul clienților, comportament care s-a păstrat și după ridicarea restricțiilor de circulație și care, iată, este încurajat în această toamnă de un nou val pandemic. (…) Evoluția pieței va depinde foarte mult de rezultatele ultimelor luni din an, pe de o parte pentru că urmează campaniile de Black Friday și de sărbători, când activitatea firmelor de curierat se dublează, iar pe de altă parte pentru că sunt posibile noi restricții guvernamentale pentru limitarea pandemiei, cu efecte directe asupra pieței de curierat. Dar cu sau fără restricții COVID, ne așteptăm la o accelerare a creșterii pe final de an”, a mai spus managerul.

Citește și BLACK FRIDAY 2021. Ce cumpără românii cu ocazia celui mai așteptat eveniment de shopping al anului