„Blackout” cibernetic. Internetul a picat în multe locuri ale lumii

O problemă la Google Cloud a făcut nefuncționale mai multe site-uri web, precum Spotify, Snapchat, Discord, Etsy, Home Depot și multe altele.

16 nov. 2021, 21:15
„Blackout” cibernetic. Internetul a picat în multe locuri ale lumii

Este alertă cibernetică la nivel mondial, după ce internetul a picat în mai multe zone ale lumii! O problemă la Google Cloud a făcut nefuncționale mai multe site-uri web, precum Spotify, Snapchat, Discord, Etsy, Home Depot și multe altele.

Facebook şi Instagram au picat din nou. Cu ce probleme se confruntă internauţii

O întrerupere masivă a Google Cloud a făcut ca Spotify, Snapchat , Discord și alte site-uri online populare să  nu mai funcționeze, marți după-amiază. Pagina de servicii Google Cloud arată o problemă de rețea, care afectează numeroase site-uri din întreaga lume.

Mark Zuckerberg a anunţat noul nume al Facebook! De ce îşi schimbă platforma denumirea

Multe dintre servicii au confirmat defecțiunile pe Twitter, dar nu au spus când vor fi rezolvate problemele. Defecțiunea rețelei Google Cloud vine după un fiasco online și mai mare, în urma căruia toate platformele Meta – Facebook, Instagram și WhatsApp – au căzut într-o întrerupere globală de șapte ore.

Google a publicat o declarație pe tabloul său de bord Cloud la ora 12:10 pm ET (ora 19:10- ora României), recunoscând eroarea de rețea.

„Ne cerem scuze tuturor celor care sunt afectați de această întrerupere”, se arată pe pagină.

Google Cloud anunţase anterior că serviciile, inclusiv instrumente pentru dezvoltatori cloud, consola cloud şi motorul cloud, se confruntă cu întreruperi.

Scurta întrerupere de marţi urmează unei întreruperi de şase ore care a paralizat luna trecută activitatea Meta Platforms, cunoscută anterior sub numele de Facebook, după modificări de configurare defectuoase pe routerele companiei.

Downdetector urmăreşte doar întreruperile prin corelarea rapoartelor de stare dintr-o serie de surse, inclusiv erorile trimise de utilizatori pe platforma sa. Întreruperea ar fi putut afecta un număr mai mare de utilizatori.

Si în luna iunie a acestui an s-au inregistrat grave probeleme de functionare ale internetului la nivel global. Site-urile mai multor companii mari din intreaga lume au cazut, printre ele numarandu-se companii aeriene si chiar banci din SUA si Australia, anunta Reuters.

Potrivit Downdetector, au fost inregistrate mii de sesizari privind nefunctionarea site-urilor de internet ale unor companii precum American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines si Delta Air Lines, precum si principalele banci australiene.Era a doua oara, in decurs de doua saptamani, cand reteaua de internet a fost afectata la nivel global.