Mark Zuckerberg a anunţat noul nume al Facebook! De ce îşi schimbă platforma denumirea

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi că noul nume al platformei sociale va fi Meta.

28 oct. 2021, 21:40
Mark Zuckerberg a anunţat noul nume al Facebook! De ce îşi schimbă platforma denumirea

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi că noul nume al platformei sociale va fi Meta.

„Suntem o companie care dezvoltă tehnologie pentru a se conecta”, a spus Zuckerberg. „Împreună, putem pune în sfârșit oamenii în centrul tehnologiei noastre. Și împreună putem debloca o economie a creatorilor mult mai mare.”

„Pentru a reflecta cine suntem și ceea ce sperăm să construim”, a adăugat el.

El a spus că numele Facebook nu cuprinde pe deplin tot ceea ce face compania. „În acest moment, marca noastră este atât de strâns legată de un singur produs”, a spus el. „Dar, de-a lungul timpului, sper că suntem văzuți ca o companie metavers.”

Facebook vrea ca noul nume să reflecte ambiţiile mai mari ale companiei, care depăşesc nivelul actualelor platformelor sociale. Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers şi se pare că acesta e motivul schimbării de nume.

Folosit iniţial în filmele şi literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii îşi pot folosi imaginaţia pentru a depăşi limitele lumii reale şi unde se pot transforma şi pot interacţiona aşa cum îşi doresc.

Facebook are deja peste 10.000 de angajaţi care lucrează la produse hardware, inclusiv la căşti de realitate virtuală şi augmentată, care au potenţialul de a pune bazele unui viitor metavers.

Schimbarea de nume a Facebook seamănă cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulţi ani, când s-a transformat în Alphabet.

Citiţi şi Facebook Papers, scandalul care zguduie din temelii compania lui Mark Zuckerberg. Mii de pagini compromiţătoare despre politica platformei au fost făcute publice

Citiţi şi Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Motivul pentru care utilizatorii riscă suspendarea conturilor