Facebook şi Instagram au picat din nou. Cu ce probleme se confruntă internauţii

Facebook şi Instagram au picat din nou. Platformele de socializare deţinute de compania lui Mark Zuckerberg au avut iar probleme, miercuri seara, potrivit presei internaţionale. Întreruperile serviciilor au fost sesizate de utilizatori în jurul orei 17:30 GMT (ora 19:30 în România). Funcționalitatea a fost afectată doar parțial.

03 nov. 2021, 22:15
Facebook şi Instagram au picat din nou. Cu ce probleme se confruntă internauţii
Facebook şi Instagram au picat din nou

Facebook şi Instagram au picat din nou. Mii de internauți s-au plâns că nu pot utiliza mesageria Instagram, fiindu-le imposibil să vadă, să primească sau să trimită mesaje.

Citeşte şi: Facebook Papers, scandalul care zguduie din temelii compania lui Mark Zuckerberg. Mii de pagini compromiţătoare despre politica platformei au fost făcute publice

Facebook şi Instagram au picat din nou

Sesizările lor au fost înregistrate de site-ul DownDetector. „Totul funcționează bine pe Instagram și Facebook, cu excepția serviciilor lor de mesagerie„, a detaliat un internaut. Alții au spus însă că nu pot posta mesaje în niciun fel.

Incidentul de miercuri este primul de acest tip semnalat după ce compania, cu reputația afectată de mai multe scandaluri, a anunțat că își schimbă numele în Meta.

Facebook renunţă la sistemul de recunoaştere facială

Facebook a anunţat ă renunţă la sistemul său de recunoaştere facială, din cauză îngrijorărilor tot mai mari ale utilizatorilor şi autorităţilor de reglementare privind respectarea dreptului la viaţa privată.

Reţeaua de socializare Facebook, a cărei companie-mamă se numeşte acum Meta, a declarat că va şterge formatele individuale de recunoaştere facială pentru peste un miliard de oameni, ca urmare a acestei schimbări.

Compania a spus într-o postare pe blog că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnici ai Facebook, sau peste 600 de milioane de conturi, au optat pentru utilizarea tehnologiei de recunoaştere a feţei. Facebook nu va mai recunoaşte automat feţele oamenilor în fotografii sau videoclipuri, se spune în postarea preluată de BBC.

Schimbarea va afecta şi tehnologia automată pentru textul alternativ destinat persoanelor neevăzătoare sau cu deficienţe de vedere. Serviciile Facebook care se bazează pe sistemele de recunoaştere a feţei vor fi eliminate în următoarele săptămâni. ”Există multe preocupări cu privire la locul tehnologiei de recunoaştere facială în societate, iar autorităţile de reglementare sunt încă în proces de a oferi un set clar de reguli care guvernează utilizarea acesteia.

În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoaşterii faciale la un set restrâns de cazuri de utilizare este adecvată”, a spus compania.