Blaga: Antonescu s-ar cere dat afară de la guvernare

Liderul PNL, Vasile Blaga, spune că propunerea parlamentarilor PNL privind alegerea primarilor şi a preşedinţilor CJ demonstrează că "Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare pentru că liberalii ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
28 sept. 2013, 12:06
Blaga: Antonescu s-ar cere dat afară de la guvernare

Liderul PNL, Vasile Blaga, a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre propunerea parlamentarilor PNL referitoare la alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene şi a apreciat că „Antonescu şi-a schimbat strategia”.

„E clar că domnul Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare şi nu să plece de la guvernare. Dacă vă uitaţi în analize, situaţia este simplă. Există un segment de 18 – 20 la sută dintre cei care susţin USL, USL-ul ca entitate, şi nu partidele din USL. Şi ei s-ar cam cere afară de la guvernare, pentru că ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară, după ce vor fi plătit costurile iernii. Promisiunile electorale nu plătesc facturile, le vor plăti românii”, a declarat Blaga.

El a spus că liberalii sunt „cei mai mari beneficiari ai actualului sistem de vot”, iar de aceea este clar că şi-au schimbat strategia şi au venit cu această propunere.

„Dacă nu candidau în USL şi nu era ales din primul tur de scrutin preşedintele Consiliului Judeţean, nu luau atâtea preşedinţii de consilii judeţene pentru că-i băteam de-i rupeam. Aşa au beneficiat în USL, au negociat bine, bravo lor, şi s-au trezit cu 14 preşedinţi de consilii judeţene”, a mai afirmat Blaga.

Potrivit acestuia, PDL îşi doreşte „un cod electoral”, în care să fie stabilite toate aspectele legate de toate ciclurile electorale, urmând a-şi clarifica poziţia cu privire la propunerea parlamentarilor PNL luni, după întrunirea Colegiului Naţional Director.

Parlamentarii PNL – 63 de senatori şi deputaţi – propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.