Blaga, atac la Lăzăroiu: Ce s-a adeverit din pronosticurile lui Albă ca Zăpada în ultimii ani?

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu se va rupe, că a avut şi va avea discuţii cu toţi democrat-liberalii şi că nu vede în acest moment necesară o măsură de excludere a unor membri, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 09:04
Blaga, atac la Lăzăroiu: Ce s-a adeverit din pronosticurile lui Albă ca Zăpada în ultimii ani?

Întrebat înainte de şedinţa BPN dacă PDL se va rupe, Vasile Blaga a spus: „Nu, nu se rupe. Avem acţiuni foarte clare, aţi participat săptămâna trecută la lansarea programului pentru agricultură în Călăraşi, joi lansăm la Galaţi programul pentru mediul de afaceri şi vineri la Reşiţa dezvoltarea durabilă”.

În legătură cu zvonurile că o parte din PDL va pleca la Partidul Popular şi cu faptul că Sebastian Lăzăroiu a spus că e posibil să se desprindă un grup din PDL, Blaga a răspuns: „Dumneavoastră îl mai băgaţi în seamă pe Albă ca Zăpada? Ce s-a adeverit din toate pronosticurile făcute de dânsul din ultimii trei-patru ani?”.

El a adăugat că a avut discuţii cu colegii şi luni va avea o întâlnire la grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, iar aceste discuţii sunt „normale între colegi”.

Întrebat dacă există riscul ca unele persoane din PDL să fie excluse din partid, Blaga a spus că nu vede în acest moment necesară o astfel de măsură.

„Nu văd în momentul ăsta necesară o astfel de măsură, dar dacă cineva din partid va sabota, avem un statut, un program politic care trebuie dus la îndeplinire. Sper să nu ajungem în situaţia asta”, a adăugat Vasile Blaga.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că este posibil să apară în perioada următoare un grup parlamentar desprins din PDL, existând discuţii în acest sens în interiorul PDL, dar că nu ştie „câţi oameni sunt şi cine face parte”.

„Posibil să apară un grup parlamentar nou, format din aleşi care să se desprindă de PDL. Nu ştiu câţi sunt şi nici cine face parte. Probabil va fi un nou vehicul politic, dar noi, cei de la Fundaţia «Mişcarea Populară», nu avem legătură cu ei. Dar ştiu că există o astfel de discuţie în PDL”, a spus Sebastian Lăzăroiu, unul dintre fondatorii Fundaţiei.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat, săptămâna trecută, că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea „foarte repede”, fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

Presa a relatat, în ultimele zile, că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid.

Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.