Blaga avertizează: Guvernul USL este răspunzător pentru organizarea corectă a alegerilor

PDL avertizează Guvernul USL că este răspunzător pentru organizarea corectă a alegerilor, a declarat, joi, şeful campaniei PDL, Vasile Blaga, precizând că atrage atenţia ministrului Justiţiei "că este nepermis să acuzi opoziţia pentru fraudarea alegerilor".

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 13:29
Blaga avertizează: Guvernul USL este răspunzător pentru organizarea corectă a alegerilor

„Avertizăm Guvernul USL că este răspunzător pentru organizarea corectă a alegerilor. Atragem atenţia ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, că este nepermis să acuze opoziţia pentru fraudarea alegerilor, iar dacă are elemente că sunt alegerile în pericol de a fi fraudate să sesizeze imediat instituţiile statului şi în primul rând pe colegul său, ministrul Administraţiei şi Internelor”, a precizat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

În opinia lui Blaga, campania dusă de USL a fost „bazată pe ameninţări, minciuni, defăimare şi promisiuni fără noimă”, iar candidaţii USLpropuşi pentru comunităţile locale sunt „nedemni, personaje dubioase şi specialişti în falimentare”, dându-l ca exemplu pe candidatul USL pentru Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, care ar avea o datorie la statul român de 45 de milioane de euro.

Blaga a mai spus că Guvernul Ponta „a arătat că nu e în stare să ţină o singură promisiune, dar este în stare să devalorizeze leul, să scumpească viaţa, să mărească facturile” şi i-a criticat pe membrii Cabinetului pentru că fac declaraţii contradictorii.

Vasile Blaga l-a dat ca exemplu pe ministrul Economiei care în teritoriu ar fi declarat că susţine proiectul Roşia Montana, iar la Bucureşti a spus că nu-l susţine.

El a mai spus că obiectivul stabilit cu organizaţiile judeţene ale partidului este de a obţine 25% în alegerile locale. „O să scoatem un scor mai bun ca în 2008”, a precizat Blaga, care a recunoscut însă că la Bucureşti este destul de greu ca PDL să obţină un scor similar cu cel de la alegerile precedente.

Ministrul Justiţiei, vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la Craiova, că are „semnale” despre acţiuni care încalcă legea şi care se pun la punct în secţiile de votare de către „oamenii UNPR, oamenii PDL”, el solicitând instituţiilor statului să îşi facă datoria „fără inhibiţii”.

Titus Corlăţean a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, unde vicepreşedintele PSD a venit să îi susţină pe candidaţii partidului la alegerile locale.

La începutul conferinţei de presă, Corlăţean a precizat că se află la Craiova atât în calitate de ministru al Justiţiei, cât şi de vicepreşedinte PSD.

„Semnalul de avertizare publică pe care doresc să-l transmit, în baza informaţiilor pe care colegii mi le-au pus la dispoziţie şi le-am solicitat să-mi trasmită elemente concrete şi probe: există informaţii cu privire la chestiuni care încalcă legislaţia electorală, la bani care se dau, la chestiuni care s-ar pune la punct în secţiile de votare, prin oamenii UNPR, prin oamenii PDL, lucruri în neregulă. Nu intru în alte amănunte. Dar, transmit un semnal de avertizare publică către cei care ar dori să facă astfel de chestiuni, cei care ar dori să încalce legislaţia electorală privind alegerile locale: aceste lucruri sunt infracţiuni şi se pedepsesc potrivit legii contravenţiei şi infracţiunii. Şi solicit public şi solicit şi instituţional instituţiilor statului să îşi facă datoria, dacă există elemente, probe şi există acţiuni ale unor astfel de persoane care să încalce corectitudinea alegerilor locale, să acţioneze potrivit competenţelor, fără inhibiţii. Să fie sancţionaţi toţi cei care ar îndrăzni să încalce legislaţia electorală, să ofere mită electorală, să facă lucruri în neregulă”, a declarat Titus Corlăţean.