Blaga, despre ALEGERILE din 2016: Va fi o BĂTĂLIE în doi, PNL-PSD. Alte partide vor atinge 5% foarte greu

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, este convins că lupta electorală de la alegerile locale din vara anului viitor se va duce, cu excepţia UDMR în anumite comunităţi, între candidaţii PSD şi PNL, considerând că va fi foarte greu ca alte formaţiuni politice să atingă pragul electoral de 5%.

02 oct. 2015, 09:58
Blaga, despre  ALEGERILE din 2016: Va fi o BĂTĂLIE în doi, PNL-PSD. Alte partide vor atinge 5% foarte greu

Prezent, vineri, la Vaslui, la o întâlnire cu membrii de partid din filiala judeţeană, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat că viaţa politică „nu mai seamănă cu ce a fost până acum” după crearea noului Partid Naţional Liberal, lupta electorală ducându-se pe viitor între două mari blocuri politice, respectiv PSD şi PNL.

CITEŞTE ŞI: Blaga şi Gorghiu acuză PSD de LIPSĂ DE INTERES faţă de Vaslui: Un judeţ care se menţine pe harta SĂRĂCIEI

Liderul liberal crede că, în acest context, la alegerile locale de anul viitor, pragul electoral de 5% va fi foarte greu de atins de alte formaţiuni în afară de PNL şi PSD.

„Nu mai seamănă campania de anul viitor şi viaţa politică cu ce a fost până acum. Acum este o bătălie în doi. Cu tot respectul, nu vreau să tratez altfel alte formaţiuni politice. În acest moment, bătălia este între un mare bloc de stânga, PSD, şi marele Partid Naţional Liberal.

În zona lor sunt maghiarii, ei nu sunt partid şi, bineînţeles, încă se bucură de suportul cetăţenilor români de etnie maghiară. Foarte greu vor atinge alte partide pragul electoral de 5%. De aceea, privim cu mare atenţie modul de desemnare a candidaţilor pentru că ceea ce nu câştigăm noi are cele mai mari şanse să câştige PSD şi invers”, a declarat, vineri, liderul PNL Vasile Blaga.

Liderul liberal a mai afirmat că nu mai acceptă tensiunile din interiorul filialelor judeţene dintre foştii liberali şi foştii democrat-liberali, transmiţându-le celor care generează conflicte să-şi găsească un alt partid.

Nu înţeleg de ce mai discutăm de fostul PNL şi fostul PDL. Noi suntem cu toţii membrii ai PNL şi cine nu înţelege acest lucru nu are ce căuta în partid şi îşi poate căuta un alt drum în politică, ţara este mare, opţiuni sunt destule. Am spus-o de atâtea ori că în spate podul este rupt”, a mai afirmat Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis membrilor de partid că adevăratul adversar politic este PSD, şi nu în interiorul partidului, scrie Merdiafax.

„Dacă s-ar înţelege măcar jumătate din filiale cum mă înţeleg eu cu domnul Vasile Blaga, fuziunea ar fi perfectă şi am câştiga alegerile locale mâine. Adversarul nostru nu este în interior, ci este PSD”, a declarat Alina Gorghiu.

Cei doi copreşedinţi ai PNL se află, vineri, în judeţul Vaslui, unde vor purta discuţii cu membrii de partid şi conducerea filialei judeţene. De asemenea, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor avea întâlniri şi cu oameni de afaceri din municipiile Bârlad şi Huşi, urmând să viziteze şi două fabrici din judeţ.