Blaga, despre mandatarea lui Ponta la Consiliu: PDL astă vară era pe baricade susţinând decizia CC

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Călăraşi, că în vara lui 2012 PDL susţinea decizia Curţii Constituţionale ca preşedintele să reprezinte România la Consiliul European, dar vede că acum şeful statului are încredere în premier.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 13:02
Blaga, despre mandatarea lui Ponta la Consiliu: PDL astă vară era pe baricade susţinând decizia CC

„PDL astă vară era pe baricade, pe partea bună a lucrurilor, dorind respectarea deciziei Curţii Constituţionale care spunea că preşedintele reprezintă România la Consiliul European. Văd că este o foarte bună înţelegere, e în regulă, are încredere în premier, a plecat premierul!”, a spus Blaga, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze.

„Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare. Astăzi (miercuri – n.r.) consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob”, a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Băsescu: Am decis ca la Consiliul European din 22 mai să participe premierul Ponta. Nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de încredere

Întrebat ce l-a determinat să-l lase pe premier să meargă la Consiliul European din 22 mai, preşedintele Băsescu a răspuns: „În primul rând, cred că poate susţine punctul de vedere al României. Şi, dacă discutăm de energie, având în vedere că a fost de acord şi domnia sa cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cred că acest punct de vedere trebuie susţinut la Bruxelles, în discuţiile din Consiliu. El ar trebui să se numească energii neconvenţionale. Şi aş vrea să apară acest cuvânt «energie neconvenţională» în concluziile Consiliului, printre multe altele, Nabucco şi ce mai e de apărut”.

La comentariul jurnalistului, dacă nu ar putea fi interpretat acest gest ca un act de bunăvoinţă din partea sa, Traian Băsescu a răspuns, râzând: „Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, după cum ştiţi”. „E un semn de încredere”, a adăugat el.