Blaga despre stenogramele din dosarul Blejnar: Nimic nu este întâmplător săptămânile astea

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineaţă, întrebat cum comentează apariţia în presă a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar înaintea campaniei electorale, că nimic nu este întâmplător în aceste săptămâni, el adăugând că justiţia trebuie să-şi facă datoria.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 08:27
Blaga despre stenogramele din dosarul Blejnar: Nimic nu este întâmplător săptămânile astea

Întrebat cum comentează apariţia în presă a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar înaintea campaniei electorale, Blaga a răspuns, zâmbind: „Nimic nu e întâmplător în săptămânile astea”.

El a mai spus că există o declaraţie din partea CSM, iar justiţia trebuie să îşi facă treaba.

Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariţiei în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului şef al Fiscului, ataşând convorbiri care nu au legătură cu cauza.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul instituţiei un comunicat „referitor la sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la apariţia în mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptări ale unor convorbiri telefonice efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar”.

„Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată”, se arată în comunicat.