Blaga, întrebat dacă Videanu ar putea fi premier: Da, poate fi una dintre propunerile noastre

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, marţi, că Adriean Videanu că ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de prim-ministru, arătând însă că alianţa nu a luat o decizie pe această temă şi nu vrea să "vândă pielea ursului din pădure".

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 13:44
Blaga, întrebat dacă Videanu ar putea fi premier: Da, poate fi una dintre propunerile noastre

Blaga a fost întrebat dacă Adriean Videanu ar putea fi o propunere de prim-ministru din partea ARD, după ce acesta a prezentat programul de guvernare al alianţei.

„Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările ziariştilor.

Adriean Videanu a dat diverse răspunsuri la întrebarea privind o eventuală nominalizare a lui pentru funcţia de prim-ministru din partea alianţei.

„Nu. Eu sunt preşedintele Comisiei Naţionale de strategie a PDL şi am coordonat la nivelul alianţei elaborarea programului de guvernare”, a fost prima precizarea a lui Videanu.

El a mai spus că desemnarea primului-ministru este apanajul şefului statului, după ce preşedinţii de partide fac propuneri.

Întrebat dacă şi-ar putea asuma aplicarea programului de guvernare al ARD având funcţia de prim-ministru, Adriean Videanu a răspuns: „Vom vedea la momentul potrivit”.

Liderul PDL Bucureşti Adriean Videanu a prezentat, marţi, Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, „Reporneşte România”, în prezenţa co-preşedinţilor ARD, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu şi a altor reprezentanţi ai alianţei.

Videanu a spus că un eventual Cabinet al Alianţei ar avea 16 membri, urmând să fie desfiinţate mai multe ministere.

Întrebat cine va fi prim-ministrul şi ministrul de Finanţe care să aplice acest program de guvernare, Vasile Blaga a răspuns: „Nu vindem pielea ursului din pădure. O să vedeţi la momentul potrivit”.

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

„ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%”, se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

Potrivit documentului remis agenţiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

„ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015”, promite ARD, menţionând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.