Blaga: Legea este mai puternică decât Guvernul Ponta

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a precizat, vineri, referitor la OUG privind retragerea banilor acordaţi primăriilor, declarată neconstituţională de către CC, că legea este mai puternică decât Guvernul Ponta, care s-a poziţionat de la bun început ca adversar al comunităţilor locale.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 11:50
Blaga: Legea este mai puternică decât Guvernul Ponta

„Legea este mai puternică decât Guvernul Ponta. Curtea Constituţională a decis că Guvernul Ponta a luat în mod ilegal banii de la comunităţi”, a spus Blaga, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

El a opinat că, prin adoptarea acestei Ordonanţe, Executivul s-a poziţionat ca adversar al comunităţilor locale.

„Ordonanţa de urgenţă care dispunea retragerea banilor acordaţi primăriilor a fost prima ordonanţă a Guvernului Ponta. În acest fel, Guvernul Ponta s-a declarat de la bun început un adversar al comunităţilor locale, al bunei administrări şi al soluţiilor care trebuie să îmbunătăţească viaţa în localităţile României”, a menţionat Blaga.

El a precizat că PDL a atras atenţia încă de la început că acest act este un abuz şi că Guvernul nu trebuie să ia măsuri care lovesc în interesele comunităţilor locale.

„Guvernul Ponta trebuie să înţeleagă că românii nu sunt adversarii săi politici. PDL rămâne adevăratul apărător al comunităţilor locale şi al dezvoltării acestora”, a spus Blaga.

Curtea Constituţională a decis, joi, că este neconstituţional textul din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 15, din 8 mai 2012, referitor la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi acordate unităţilor administrativ teritoriale.