Blaga: Lista PDL pentru PE va fi finalizată anul viitor

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată anul viitor, urmând ca pe locurile eligibile să se regăsească reprezentanţi ai tuturor regiunilor, pentru o mai bună mobilizare a membrilor

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 14:55
Blaga: Lista PDL pentru PE va fi finalizată anul viitor

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, când va fi finalizată lista PDL pentru alegerile europarlamentare, Vasile Blaga a spus că aceasta va fi gata anul viitor, nefiind „nicio grabă”.

„Lista de candidaţi pentru europarlamentare o finalizăm anul viitor, nu e nicio grabă. Va fi implicare în viaţa partidului, voi avea aceeaşi grijă pentru o listă serioasă pe care a avut-o şi preşedintele Boc. Pe listă vor trebui să se regăsească, pe potenţiale poziţii eligibile, reprezentanţi ai tuturor regiunilor, astfel încât să putem mobiliza şi filialele din Ardeal, şi cele din Banat şi cele din Oltenia. Nu este monopolizată activitatea sau crema intelectuală a României nu stă toată în Bucureşti, nici în PDL”, a spus Blaga.

Întrebat când va fi desemnat candidatul PDL pentru prezidenţiale, liderul partidului a răspuns că în acest an sau până la începutul anului viitor.

„Anul acesta sperăm, chiar sigur până la începutul anului viitor, aşa cum am promis, extrem de transparent, prin alegeri interne. Putem face ca la americani, organizaţiile să aibă propria abordare şi să vină cu un punct de vedere, putem avea alegeri directe, la care să participe toţi cei 300.000 de membri ai partidului. Dintre cele două variante vom decide”, a afirmat Vasile Blaga.