Blaga: Modificarea cvorumului la referendum arată frica USL de a suferi o înfrângere

Propunerea privind reducerea cvorumului la referendum reprezintă "un atac" la adresa poporului şi arată frica USL de a suferi o înfrângere la plebiscitul privind revizuirea Constituţiei, a susţinut preşedintele PDL, Vasile Blaga, miercuri seară, la România TV.

17 apr. 2013, 20:07
Blaga: Modificarea cvorumului la referendum arată frica USL de a suferi o înfrângere

„Eu consider că reducerea pragului la referendum reprezintă un atac la adresa poporului. Adică preşedintele României este ales cu 50% plus 1 din voturi. Constituţia astăzi în vigoare a fost votată cu 50% plus 1 din voturi, e drept a fost nevoie de două zile. (…) Există o decizie a Curţii Constituţionale din 2012 care spune că şi neparticiparea la referendum, nu discutăm de alegeri, este o opţiune politică. Dacă eu, cetăţean, nu sunt de acord cu proiectul de Constituţie şi doresc cu tot dinadinsul ca el să nu fie promovat, mai ales că nu ştiu despre ce este vorba – lucrurile se petrec foarte repede, nimeni nu este informat, nici măcar parlamentarii, dar cum poporul – atunci dreptul meu este să nu mă prezint la referendum”, a declarat preşedintele PDL.

Citeşte şi Ginerele lui Blaga e angajat PSD. Ionuţ Rudeanu îl consiliază pe senatorul Cosmin Nicula VIDEO

Potrivit lui Vasile Blaga, „domnul Ponta şi USL înţeleg că se vor uza şi le este frică de un referendum în care, evident, vor suferi o grea înfrângere pentru că nu vor obţine 50% plus 1 din voturi şi aşa şi trebuie să se întâmple din moment ce poporul nu ştie ce votează”.

 Citeşte şi Udrea răspunde acuzaţiilor lui Blaga. Vezi de ce n-a fost pe scenă alături de Băsescu la referendum

„Nu ştie nimeni ce se întâmplă. După aceea, vor veni partidele politice să scrie tezele constituţionale. Şi atunci când, în concediul de vară, să înţeleagă cetăţeanul român ce i se pregăteşte, legea legilor? Vi se pare normal şi corect? Eu vă spun cinstit, le este frică că vor suferi prima mare înfrângere de după câştigarea alegerilor”, a afirmat preşedintele PDL.