Blaga: Să nu facem confuzie între un partid şi Fundaţia „Mişcarea Populară”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul naţional, că nu vede nici un pericol în "Mişcarea populară". El a ţinut să precizeze că "Mişcarea populară" este o fundaţie şi nu un partid.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 19:54
Blaga: Să nu facem confuzie între un partid şi Fundaţia „Mişcarea Populară”

„Să nu facem confuzie între un partid şi o fundaţie”, a spus Vasile Blaga.

Şi Elena Udrea a comentat apariţia Miscării Populare. Udrea a declarat la România TV că nu va pleca din PDL pentru a se alătura mişcării, dar susţine că fundaţia anunţată de către Diaconescu ar trebuie să fie un semnal de alarmă pentru democrat-liberali. „Din perspectiva PDL, nu este un lucru care să ne lase reci şi să fim liniştiţi (…) Mă gândesc la un electorat pe care tot am spus că îl ţintim şi pentru care nu avem nicio ofertă”, a declarat Udrea.

„Mişcarea este cu mulţi paşi înaintea PDL (…) Ideile de acolo sunt atractive pentru oricine cu o viziune de centru-dreapta”, a comentat democrat-liberala.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat, la România TV, că nu are motive să se bucure de apariţia Fundaţiei „Mişcarea Populară”, atât vreme cât aceasta îşi propune aceleaşi obiective cu cele ale PDL, în aceeaşi zonă a spectrului politic.

Consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu, a anunţat pe site-ul său declanşarea procedurilor de înfiinţare a Fundaţiei „Mişcarea Populară”. Imediat, un alt consilier, Sebastian Lăzăroiu, şi-a anunţat adeziunea la „Mişcarea Populară”.

La scurt timp de la anunţarea înfiinţării Mişcării Populare, trei consilieri prezidenţiali şi-au anunţat intenţia de a se alătura fundaţiei. Este vorba despre Sebastian Lăzăroiu, Iulian Chifu şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Marca „Mişcarea Populară” a fost înregistrată la OSIM, în 2011, de către Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.